Zonguldak'ta Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla program düzenlendi. Genel Maden İşçileri Sendikası Şemsi Denizer Toplantı Salonu'nda düzenlenen programa Zonguldak Vali Yardımcısı Mehmet Tevfik Emre, İl Müftüsü Refik Bulut ve müftü yardımcıları, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, belediye başkanları, din görevlileri ve davetliler katıldı.
Karaelmas İlahi Grubu'nun ilahileri ile başlayan programda saygı duruşunda bulunulup ardından İstiklal Marşı okundu. Acılık Camii İmam Hatip'i Nizamettin Dereli'nin Kur-an'ı Kerim'den sureler okumasının ardından İl Müftüsü Refik Bulut, haftanın önemini anlatan konuşma yaptı. Bulut, Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile ilgili düzenlediğimiz programa hoş geldiniz. Ekim ayının ilk haftası olarak kutlanan bu hafta boyunca cami ve cemaatin önemi, camilerin sosyal konumları ve din hizmetleri konusunda bilgilendirmek ve ihtiyaç olan yerleri bir defa daha gözden geçirmek için bu hatta çok önem veriyoruz. 7'den 70'e herkes camide güzel şeyler öğreniyor. Camiler kurulduğu andan itibaren toplumun hemen hemen bütün sorunlarını el alıyor dedi. Din Görevlileri Derneği Başkanı Erdoğan Bir ise konuşmasında, Sevincimizi paylaşan misafirlerimizi en derin saygılarımla selamlıyorum. Din görevlilerinin görevi, halkımızın İslam dini ile ilgili din konusunda toplumu aydınlatmaktır. Din görevlilerinin, insanlarımızla iç içe yaşayıp uzlaştıran sosyal problemlerine çözüm arayan toplum hayatında önemli yeri vardır diye konuştu.
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Dr. Hüseyin Karapınar, ise programda yaptığı konuşmasında, şöyle dedi:
Sohbetimizin konusu Camiler ve Din Görevlileri haftasıdır. Ayrıca bu sene Diyanet İşlerinin konu olarak seçtiği 'Haydi Çocuklar Camiye' teması ve gönüllülük teması var. Bizim teşkilatımızda Din İşleri Yüksek Kurulu önemli olmasına rağmen bilinmiyor. Geçtiğimiz sene çıkartılan kanunla görev alanı daraltıldı. Din önemli bir müessesedir. İnsanlığın hayatında dinin önemli bir yeri vardır. Dinlerde önce Allah, kitap, peygamber ve melek inancı vardır.