Pestilci Şirketler Grubu iştiraki olan Batı Karadeniz'in tek seramik üreticisi Kaşi Seramik, Karadeniz Ereğli'de faaliyetini sürdürüyor. Her türlü seramik üretimini gerçekleştiren ve Türkiye'de önemli bir pazara hitap etmeye hazırlanan Kaşi Seramik, meslek edinmek isteyenlere de uzman kadrosu tarafından kurs veriyor.

Firma Yöneticisi Semih Çolak, Ereğli halkından hem kurs hem satış konusunda ilgi beklediklerini belirterek, "Amacımız para kazanmak değil amacımız Ereğli'de, Batı Karadeniz'de olmayanı yapmak, olmayanları başar maktır. Buna inanıyoruz" dedi.

İnşaat, taşımacılık, sigorta ve beyaz eşya sektöründe faaliyet gösteren ve Batı Karadeniz 'in tek seramik imalatçısı olan Pestilci Şirketler Grubu iştiraki Kaşi Seramik Semih Çolak ve Hasan Ali Teberoğlu birlikteliği ile önemli başarılara imza atıyor. Firma Yöneticisi Semih Çolak, Karabük'ten toprak Devrek'ten alçıyı getirttikleri tesislerde nasıl değerlendirdiklerini detayları ile Önder'e anlattı. Sadece üretim değil her yaştan vatandaşa da meslek edindirebilme heyecanı yaşadıklarını belirten Çolak, Aralık 2008'den buyana kendilerine ait 220 metre karelik alanda Kaşi Seramik adı altında faaliyette bulunduklarını belirterek başladığı konuşmasında üretim safhasını şu sözlerle anlattı.

ÜRETİM AŞAMASI
Üretimde kullandığımız toprağı Karabük'ten alçıyı Devrek'ten getirttikten sonra burada kalıplar halinde 4 kişilik uzman ekibimiz hazırlıyor. Bunları kalıplar halinde hazırlıyor ve ardından dinlendirmeye bırakıyoruz. Dinlendirmeden sonra 12-13 saat boyunca 1200 derecede seramik toprağı pişiriyoruz. Daha sonra fırından çıktıktan sonra bu ürünleri sır dediğimiz malzeme ile kaplayarak tekrar fırında bu kez 800 derecede yaklaşık 12 saat boyunca pişiriyoruz. Bu işlemin tamamlanmasının ardından ise eğer üzerine baskı yapın denilirse baskı yaparak satışa hazır hale getiriyoruz. Karadeniz Ereğli'de 9-10 aydır çok güzel işlere imza attık, çeşitli ürünler ürettik.

MESLEK EDİNDİRİYOR
Pestilci Şirketler Grubunun iştiraki olan Kaşi seramik 2008-2009 yılında 110 öğrenciye kurs verdi. Şuanda da 112 öğrenciye de bir haftalık periyotlar halinde eğitim veriyoruz.
Çocuklarımıza yetişkinlerimizi meslek sahibi yapmaya çalıştık. Hocalarımız olsun üretimde çalışan kardeşlerimiz olsun önemli işler yaptığımıza inanıyorum. Batı Karadeniz'de olmayanı yaptık. Duvar süslemeleri, kupalar, bardaklar, vazolar, gece lambaları yani seramikten imal edilebilecek her şeyi burada imal ettik.

TEKLİFLERE DE AÇIĞIZ
Ereğli halkının ilgisini bekliyoruz, hem kurs konusunda hem satış konusunda ilgisini bekliyoruz. Olmayanı yapan kişilere destek verilmesini istiyoruz. Gelip bizi izlesinler, isteyen ailelere isteyen hanımlara isteyen beylere boş vakitlerini değerlendirebilmeleri için uzman kadromuz ile destek olabiliriz. Onları meslek sahibi yapabilir boş vakitlerini değerlendirebiliriz bu yüzden her türlü teklife açığız. Amacımız para kazanmak değil amacımız Ereğli'de, Batı Karadeniz'de olmayanı yapmak, olmayanları başarmaktır. Pestilci Şirketler Grubu olarak çamura hayat veriyoruz. Burada çamura hayat verenler sloganları ile insanlara bir şeylerin Ereğli'de de yapılabileceğini göstermeye çalışıyoruz.

SERGİLİ TANITIM
Uzun Çarşı No. 13'de işyerimiz var ürünlerimizi sergiliyoruz, satışa sunuyoruz. Sevgililer Gününde 10 gün Ereylin Alışveriş Merkezinde sergimiz oldu önümüzdeki günlerde yeniden bu tür bir sergi açmayı düşünüyoruz. Burada işyerimizde misafirlerimizi karşılayıp onların isteklerine göre üretim yapabiliyoruz. Kişiye özel üretim yapıyoruz, adet konusunda bir sıkıntımız yok" sözleriyle konuştu.

AMAÇ YETİŞTİRMEK
Hasan Ali Teberoğlu'da Güzel Sanatlar Mezunu olduğunu bu bölgede yeralan Güzel Sanatlar Lisesine meslek edindirme anlamında büyüm görevler düştüğünü belirterek, "Bizim amacımız da bize gelen öğrencileri yetiştirmek, meslek sahibi yapmaktır" dedi.