Gülüç’de bulunan mevcut asansörlerin periyodik kontrollerinin yapılması ve ilk kez kullanılacak asansörler için gerekli olan tescil belgesinin verilebilmesi için Gülüç Belediye Başkanı Gökhan M. Demirtaş ile Makina Mühendisleri Odası Kdz. Ereğli Temsilciliği Başkanı Necdet Canbulat "Asansörlerin Periyodik Kontrolleri" protokolünü imzaladı.

İmza töreninde Gülüç Belediye Başkanı Gökhan M. Demirtaş vatandaşın can ve mal güvenliği açısından asansörlerin düzenli olarak periyodik kontrollerinin yapılmasının önemli olduğunu vurguladı. Özellikle resmi bir kuruluş tarafından yapılan asansör denetimini önemsediklerini belirten Başkan Gökhan M. Demirtaş şöyle konuştu: "İlçemizde inşaat sektörü oldukça hareketli ve onlarca bina yapılıyor. Bu binalarda kullanılan asansörlerin ilk tescil belgelerinin verilmesi ve diğer binalardaki asansörlerin kontrollerin yapılmasını önemsiyoruz. Biz bu işin güvenilir olması açısından, Makina Mühendisleri Odası tarafından yapılmasını istiyoruz."

Asansör konusunda uluslararası onaylı tek kuruluşun MMO olduğunu vurgulayan Makina Mühendisleri Odası Kdz. Ereğli Temsilcilik Başkanı Necdet Canbulat, MMO olarak can ve mal güvenliğini önemsediklerini söyledi. Kamusal bir bakış açısıyla asansör denetimlerini yaptıklarını dile getiren Canbulat, "Denetim konusu çok ciddi bir iş. Bazı kişiler denetim istemiyor. Ancak bu denetimler gerekli. Can güvenliği söz konusu olduğu için kimseye müsamaha göstermiyoruz. Yoksa denetim olmaz. Gönül rahatlığıyla asansörlere halkımızın binmesi için çalışıyoruz. Gülüç Belediyesi ile de bu protokolü imzalayarak hizmetlerimizi sürdürüyoruz" diye konuştu.