Renkli kimliği ile ‘Kdz. Ereğli’deki unutulmayanlar’ arasına giren Gazeteci-Yazar Nihat Can’ı ölümünün 13. yıldönümünde bir kez daha saygıyla anıyoruz. Atatürk’ün ilke ve devrimlerine olan sonsuz bağlılığı, bölücülüğe ve yobazlığa karşı dik duruşu ile belleklerden silinmeyen Cumhuriyet Gazetesi Kdz. Ereğli Muhabiri Nihat Can’ı 13 yıl önce Kdz. Ereğli’de Sahil Taksi’nin bulunduğu yerden sahile doğru yaya yolundan geçerken  bir gurbetçinin kullandığı aracın çarpması sonucunda trafiğe kurban vermiştir.

Kurallara uyması ile tanınan Can’ı yitirdiğimizde yanında çok sevgili dostu köpeği kiti vardı. Can’ın şu anda yıkılan Duran İşhanındaki bürosunda çerçevesiyle asılı bulunan ‘İnsanları tanıdıkça hayvanları daha çok seviyorum’ yazısı bulunuyor ve sevgili köpeği kiti Can’a olan büyük bağlılığı ile biliniyordu.

Kirmanlı Mahalle Muhtarlığı görevini de yürüten Nihat Can’dan sonra, bu göreve eşi Nazmiye Can seçilmişti. Nazmiye Can’da iki dönem yürüttüğü muhtarlık görevini son seçimlerde aday olmayarak bıraktı.

Nihat Can’ı ölümünün 13. yılında özlemle anıyoruz.