Kdz. Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan beraberinde Müftülük Vaizi Mehmet Ergün ve Murakıp Ramazan Duman ile birlikte Muharrem ayı dolayısıyla Kdz Ereğli Cem ve Kültür Evi ve Akköy köyü cem evini ziyaret etti.
Müftü Erkan ve beraberindekilerle Muharrem ayı münasebetiyle oruçlar canlarla birlikte cemevinde topluca açıldı. Cem evi dedesi Mefa Arslanoğlu'nun yaptığı yemek duasından sonra Kdz. Ereğli Cem ve Kültür Evinde Müftülük Vaizi Mehmet Ergün, Hz. Ali'nin şahsiyeti, ilmi yönü, idareciliği ve Peygamberimizin, torunları Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin ile olan diyaloglarını örneklerle anlattı.
Kdz. Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan da yaptığı konuşmada, Müftülük ekibi olarak köylerimize yapılan mutat ziyaretlerden birini de Muharrem ayının 10. Günü olan Aşure gününde Alevi Kültür Dernekleri Kdz. Ereğli Şubesi ve Cemevine, ayrıca Ereğli'mizin güzel köyü Akköy Köyüne gelip canların lokmasını yiyerek yaptık.  Muharrem ayı Peygamber Efendimiz tarafından övülmüştür.   Peygamberimiz de Ramazan ayı orucundan sonra en faziletli orucun bu ayda tutulan oruçlar olduğunu belirterek Müslümanlara Aşura gününde bir öncesi veya bir sonrasıyla oruç tutmalarını tavsiye etmiştir.  Muharrem ayı, aynı zamanda Hz. Peygamberin torunu Hz. Hüseyin'in ve çoğu Ehl-i Beyt mensubu 70'den fazla insanın siyasi ihtiraslar uğruna Kerbela'da şehid edilmesi nedeniyle Müslümanların ortak hafızasında büyük bir acının tarihidir. Hz. Hüseyin'in şehit edilmesi her Müslümanı derinden yaralamıştır.
Allah'a el açıp dua eden, aynı peygambere ve aynı Kur'an'a inanan insanlar olarak bu tür müessif olaylardan ders ve ibret alarak, Müslümanların birlik ve beraberliğini zedeleyecek her türlü olumsuz tutum ve davranışlardan kaçınılması gerekmektedir.
Akköy köyündeki birlik ve beraberlikten çok memnun kaldık.  Bu birlik ve beraberliği sağlayan Alevi Kültür Dernekleri Kdz. Ereğli Şubesi başkanı Dursun Ali Kansu'ya, imam-Hatibimiz Bayram Tomakin, Muhtarımız İlhan Ceylan ve Cem evi dedesi Mefa Arslanoğlu'na çok teşekkür ederim dedi.
Alevi Kültür Dernekleri Kdz. Ereğli Şubesi başkanı Dursun Ali Kansu ve Akköy Köyü Cem evi Dedesi Mefa Arslanoğlu da Kdz. Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan'a Cem evi ve Akköy'ü ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.