Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Güneydoğu'daki mayınlı alanların temizlenme ihalesi konusunda, "Bırakın, araziler mayınlı kalsın" yorumu yapan Yorulmaz, geçtiğimiz hafta sonu DTP Çanakkale il kongresinde konuşan Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın "Cumhuriyeti yönetenler, Çanakkale'de gömülenlere ihanet etti" söylemine de, "Nefretle kınıyoruz" diyerek sert tepki gösterdi.
Yorulmaz, Halkın Sesi'ne yaptığı çarpıcı açıklamalarda şu görüşlere yer verdi;

"SABRIMIZI TAŞIRMASINLAR"
"Güneydoğu arazilerimiz mayınlıymış, İsrailli firmalarca temizlenecekmiş. Bırakın, arazilerimiz mayınlı kalsın. Bu bölgeleri İsrail'e peşkeş mi çekeceğiz? Atalarımız 'Ayıdan dost, gavurdan post olmaz' derler. Zamanında atalarımız bölgenin güvenliği için oraları mayınlı tuttu. Şimdi neden mayınlar toplanmak isteniyor? Mayınlı araziler bir yana, Çanakkale'deki DTP il kongresindeki, o 'ihanet' konuşmalarını nefretle kınıyoruz. 250 bin şehidimizin kanının üzerinde konuşulmasına nasıl izin verildi, anlam veremiyorum. Yıllardır 'Çanakkale geçilmez' sözüyle övünüp duruyorduk. Ama ne yazık ki, Çanakkale geçildi! Devlet büyüklerimiz, Çanakkale'yi geçenleri daha fazla konuşturmasınlar. Ama Cumhurbaşkanımız gidip hala o kişilerle muhatap oluyor. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey görülmedi. Bu ülkenin vergileriyle bunlara bakmanın alemi yok. İnsanların sabrını taşırmasınlar. Milletvekillerimiz de kanun çıkarırken 20 yaşında ülkesi için canını veren evlatlarımızı da düşünsünler. Biz çocuklarımızı öldürenleri affedenlere hakkımızı helal etmiyoruz."