Çanakkale Zaferi’nin 99. Yıldönümünde yapılan açıklamalarda Gazi Mustafa Kemal Paşa, silah arkadaşları ve bu topraklar için canlarını vermiş gelmiş geçmiş tüm şehit ve gazilerimize minnet ve saygılar sunuldu.

 

AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr. Ercan CANDAN

Çanakkale Zaferi, tarihimizin dönüm noktalarından biridir. Vatan topraklarını ve bağımsızlığımızı korumak için şahlanan bir milletin, bağımsızlık ve egemenlik aşkının heyecan ve ibret verici destanıdır. 99 yıl önceki destan; dünümüzü bize anlattığı gibi, yarınlarımıza da ışık tutmaktadır. O gün binlerce vatan evladı, "Çanakkale Geçilmez" diyerek tarihe not düşmüşler, milletimize vurulmak istenen esaret zincirini hiçbir zaman kabullenmeyeceklerini kanlarının son damlasına değin tüm dünyaya göstermişlerdir.

Bu zafer, bu cennet vatanın daima milletimize ait olacağının, ebediyen hür ve bağımsız yaşayacağının da ispatı olmuştur. Çanakkale'de ortaya konulan bu sarsılmaz vatan sevgisi, farklı kültürlere sahip olsak da millet olma bilincinin en büyük zenginliğimiz, en büyük gücümüz olduğunun göstergesidir. Bu topraklar üzerinde aynı ruh ve heyecan sonsuza kadar sürecek, birlik ve beraberliğimizi bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir.

Bu vesile ile Çanakkale Zaferinin 99. yıldönümünü ve Şehitler Gününü minnetle anıyor, başta Gazi Mustafa Kemal Paşa, silah arkadaşları ve bu topraklar için canlarını vermiş gelmiş geçmiş tüm şehit ve gazilerimizi tekrar, rahmetle, saygıyla, gururla yâd ediyorum.

 

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer

Vatan müdafaasının insanlık tarihine bir anıt gibi yükseltildiği Çanakkale’de canları ile destan yazan Mehmetçiklerin şehadetinin sembol tarihidir, 18 Mart 1915. Ağıtlara, bozlaklara, türkülere sinen ayrılık feryadı, düşman işgaline siper olan sineleri tarif ve tasvir etmektedir. Tüm yokluklara ve imkânsızlıklara aldırmaksızın 99 yıl önce yazılan bu kahramanlık destanı, bugün üzerinde yaşadığımız toprakları vatan kılan fedakârlıkların neticesinde ortaya çıkmıştır. Azmin, cesaretin, teslimiyetin sarsılmaz imanı ile tarihe kazınan “Çanakkale Geçilmez!” haykırışının yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Çanakkale yarımadasında isimsiz/kabirsiz nice vatan evladını saygı ve minnetle anıyor, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Çanakkale Şehitlerini Anma Gününü kutluyorum.

 

Çaycuma TSO Başkanı Rıfat Sarsık

Çanakkale Savaşları esnasında zor şartlar altında büyük fedakârlık örneği göstererek;  canlarını vererek vatan topraklarını savunan insanlarımızın mücadelesinin sembolü olan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Çanakkale Şehitlerini Anma Günü dünya tarihinin dönüm noktalarından birisi olan Çanakkale Zaferi'nin yıldönümüdür. Çanakkale şehitlerimizi andığımız Şehitler Haftası’nda “bu topraklar için toprağa düşenlerin” aziz hatıraları önünde saygıyla ve minnetle eğiliyoruz.

Çanakkale Savaşları, vatan topraklarını ve bağımsızlığımızı korumak için varını yoğunu ortaya koyan yüce milletimizin, tarih sayfalarından silinmeyecek bir destanıdır. Çanakkale Zaferi'yle, Türk toplumunda millet olma bilincinin tohumları atılmış ve Kurtuluş Savaşı'nın kazanılması adına önemli bir mesafe kat edilmiştir.

Vatan topraklarının dört bir yanından gelerek Çanakkale'de işgal kuvvetlerine geçit vermeyen  kahramanlarının, bugün Türk milletinin sahip olduğu birlik ve beraberliğin ne kadar sağlam temeller üzerine oturduğunu bütün dünyaya en gür sesle ilan etmiş olmasının  sembolüdür.

Çanakkale Savaşları, bir milletin birlik ve beraberlik içerisinde vatan toprağına karşı duyulan bağlılığın ve inancın o yüksek ruh halinde bir vücut olmasıdır ki dönemin güçlü ve donanımlı ordularına karşı koyuşun müstesna bir örneğidir. Bu destansı zaferin temelinde güçlü bir inanç, büyük bir vatan aşkı ve özgürlük tutkusu vardır. 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99. yıldönümü vesilesiyle, bu savaşta yer alarak adını tarihe altın harflerle yazdıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve fedakâr milletimizi minnet, saygı ve şükranla anıyorum. Saygılarımla...

 

Gökhan GÖKTAŞ Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı

12 Mart İstiklal marşının kabulü ile başlayan ve 18 Mart Çanakkale şehitlerini anma gününe kadar içimde hep bir burukluk olur. İlk ezberlediğim şiir Çanakkale Şehitlerine idi. Bu satırları yazarken bile duraksıyor yazamıyorum. Çanakkale bir kahramanlık, bir insanlık, bir ümmet, bir şuur savaşı idi. Çanakkale geçilmedi ve emperyalizm planlarını gerçekleştiremedi. O kahramanlar ölüme giderken ölümsüzleştiler. Yüce Allah (c.c.) Çanakkale Savaşı ve Kurtuluş mücadelesinde ki tüm kahraman şehit ve gazilerimizin ruhlarını şad etsin. Gökhan GÖKTAŞ Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı

 

Alperen Ocakları Zonguldak İl Başkanı Murat KARADENİZ
Türk milletinden başka, tarihi mücadelelerle geçmiş, destanlarla dolu başka bir Millet yoktur. Öyle bir Milletiz ki ecdadımızla ne kadar övünsek azdır. İşte yine bir destanın yazıldığı, vatan evlatlarının ALLAH ALLAH nidalarıyla şehadete koştuğu bir destanın yıldönümündeyiz
Çanakkale başlı başına bir savaş değil, Türk milletinin yeniden var olma mücadelesidir. 250.000 vatan evladının Mehmet Akif’in dediği Bedrin aslanları gibi kahramanca mücadele edip bu topraklar için şehit düştükleri yerdir. Çanakkale,7 düvele karşı can siperane çarpışan, tüm dünyaya ‘’Çanakkale Geçilmez diye haykıranların mabedidir. Çanakkale destandır, bitmez. Çanakkale Vatandır, satılmaz. Çanakkale tarihtir, unutulmaz. Çanakkale ruhtur, ölmez. Çanakkale bayraktır, dinmez. Çanakkale Vatandır Ezandır, Anadır, Yar’dır. 
Bizler Şehadete susamış, bir karış Vatan toprağını düşmana teslim etmemek için ölmeye yemin etmiş Çanakkale delikanlılarının evlatlarıyız. Nasıl olurda bizler ecdadımıza yakışmayan hareketlerde bulunup onların o muhteşem mücadelesini yok sayacak davranışlar içinde bulunuyoruz. Ahlaki çöküntünün had safhaya ulaştığı,  bilhassa gençlerimizin nemelazımcılık anlayışına kurban edildiği, yaptığımız işi geçim derdi ile değil ‘’ben ne yaparsam Ülkem kalkınır benim milletim Çanakkale’de Vatanımızı işgal etmeye gelenlerin asla hizmetçisi kölesi olamaz’’ anlayışıyla yaparsak ve evvela yaptığımız her işte Allah’ın rızasını gözetirsek işte o zaman bizler Ecdadımızın bizlere miras bıraktığı Çanakkale ruhuna hizmet etmiş oluruz. 
Gençlerimizin de Çanakkale ruhunu taşıyıp, milli bilinç. ve Vatan şuuruna sahip olmaları açısından Çanakkale; Milli eğitim müfredatında geniş yer almalı, anlatılmalı ve bu ruh yaşatılmalıdır.