TED Kdz.Ereğli Koleji geleneksel hale getirdiği, “Çanakkale Gezisi”ni gerçekleştirdi. Super-sport Dünya Şampiyonu Kenan Sofuoğlu ile Çanakkale’de görüşen TED’li öğrenciler keyifli gün geçirdiler.

TED Kdz.Ereğli Kolejinden konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

“Okulumuz 11. sınıflarına yönelik geleneksel “Çanakkale Gezisi”  bu yılda gerçekleştirildi. Öğrencilerimize Türk tarihi bilincini aşılamak, ülke uğruna verilen en önemli mücadele olan Çanakkale Savaşı’nı yerinde yeniden öğrenmek, şehitlikleri ve savaş alanlarını ziyaret etmek amacıyla düzenlenen gezi, ilk önce Assos Antik Kent’i ziyaretle başladı. Daha sonra Truva gezildi, tahta at ve kalıntılarla ilgili bilgiler alındı. Ertesi gün Gelibolu’ya geçilerek şehitlikler ve anıtlar gezildi. Uzman rehberler eşliğinde yapılan gezide öğrenciler, çektikleri fotoğraflarla yaşadıkları anları ölümsüzleştirdiler.

TED Kdz. Ereğli Koleji öğrencileri geleneksel Çanakkale gezisi sırasında Gelibolu Yarım Adasını gezerken Conk Bayırı’nda Dünya Super-sport Şampiyonu motosiklet yarışçısı Kenan Sofuoğlu ile karşılaştı.TED Koleji öğrencileri ile kısa bir süre sohbet eden Kenan Sofuoğlu bir de hatıra fotoğrafı çektirdi.”