2016 yılının “Trafik Canavarı”nın Kasım ayında açıklanacağı bildirildi. Zonguldak Sergi Odası’nın Konuyla ilgili yazılı açıklaması şöyle:

Trafik kazalarını sorgulamak amacıyla düzenlenen “Hayatımız Trafik” Etkinliklerine paralel olarak konan “Trafik Canavarı” ödülü Kasım ayında açıklanacak.
İlk kez 2012 yılında Zonguldak'ta Sergi Odası tarafından düzenlenen "Hayatımız Trafik" Etkinlikleri "Trafik Mağdurlarını Anma Günü" çalışmalarının paralelinde yapılıyor. Dünyada her yıl Kasım ayının üçüncü pazarı gerçekleşen "Trafik Mağdurlarını Anma Günü" 1993'den bu yana Avrupa Trafik Mağdurları Federasyonu (FEVR) tarafından düzenleniyor.
"Trafik Canavarı" Ödülü, Türkiye’nin tek muhalif trafik etkinliği olan “Hayatımız Trafik’in parçası olarak 2014 yılında kondu.
2015 yılının ödülü "Otomotiv endüstrisine ve otomobile bağımlı ulaşım sistemine sorgusuz sualsiz yazı ve haberleriyle tam sayfa destek olduğu" gerekçesiyle Birgün Gazetesi Oto Safari sayfasını hazırlayan Ersoy Yaşar'a verildi.
İlk kez 2014 yılında açıklanan ödül ise; Hakan Akarsu (Cuımhuriyet Gazetesi Otomobil Sayfası), Timur Akkurt (Birgün Gazetesi Tekno Safari Köşesi) ve Metin Köklüçınar (Sözcü Gazetesi Otomotiv Editörü) arasında paylaştırıldı.

Bu yıl Kasım ayında düzenlenecek "Hayatımız Trafik 2016" Etkinlikleri, trafik kazası sonucu yaşama veda eden gazeteci Cüneyt Koryürek ile Zonguldak'ta bulunan madenci heykelinin yaratıcısı heykeltraş Tankut Öktem anısına gerçekleşecek.

Haber Merkezi