AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan’ın  "9. Matematik ve Fen Bilimleri Proje Çalışması: “Bu Benim Eserim” Final Sergisi ve Ödül Töreni"ne katıldığı bildirildi.

 

Bu yıl Türkiye genelinde 45.000 civarında başvuru yapılan projeye, Zonguldak’tan da  150  katılım gerçekleşmişti. Bu projelerle ilgili, Ankara bölge çalışma gurubunun incelemesi neticesinde 21 proje, TÜBİTAK Bölge Bilim Kuruluna kalmış ve 8 i daha elenerek 13 proje Ankara Bölge Sergisi için seçilerek TOBB Üniversitesi salonunda sergilenmişti.

 

Üniversite Öğretim Üyelerinden oluşan TÜBİTAK Bölge Bilim Kurulunun yerinde incelemeleri ve değerlendirmelerinden sonra Zonguldaklı 2 öğrenci de Türkiye Finalinde 100 e kalma başarısını gösterdi. Bu öğrencilerden;  Merkez Anıl Cömert Ortaokulundan  Batuhan Demirbaş, Yusuf Can Odabaş ve Danışman Öğretmen Fethi Yıldırım’ın Matematik projesi ilk 50 içinde yer aldı. Çaycuma Mimar Sinan Ortaokulundan Oğuz Demiralay, Sarp Kalaycı ve Danışman Öğretmen Cihan Karakök’ün ’ün Biyoloji projesi de 2. 50 içinde yer aldı.

 

Bu konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Milletvekili Candan “Bize ve ilimize bu gururu yaşattıkları için Başta Milli Eğitim Müdürümüze, okul müdürlerimize, değerli öğretmenlerimize ve özellikle de sevgili öğrencilerimize çok teşekkür ediyor, ilimizin bu başarıların artarak devam etmesini diliyorum” dedi.