AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, 18 Mart Çanakkale Zaferini kutlayarak, şehitlerimizi gururla andığını belirtti.

Candan, ‘Bir asır önce Çanakkale’de yaşanan destan, hem kendi tarihimizin hem de dünya tarihinin dönüm noktalarından biridir. Hep beraber, birlik içinde tüm dünyaya haykırışın adıdır Çanakkale!. Millet olarak, esarete baş kaldırının, vatanı için, imanı için gözünü kırpmadan ölüme gidişin adıdır Çanakkale!. Medeniyet Tarihin sayfalarına “Çanakkale Geçilmez”i altın harflerle kazımaktır Çanakkale!.

Çanakkale’de yaşananlar aynı zamanda geleceğimize de ışık tutmaktadır. Ne kadar bozmaya çalışan olsa da, birlik ve beraberliğimizin, kardeşliğimizin ilelebet süreceğinin teminatıdır aynı zamanda. Bu gün yaşadığımız bazı sıkıntıların çözümü de millet olarak o gün sergilediğimiz kahramanca, davranıştan gelmektedir.

Gençlerimize, Çanakkale’de ölmeyi emreden Mustafa Kemal’i, bu emre tereddüt göstermeden itaat edenleri; şehitlik mertebesine nail olacaklarını bile bile çarpışan kahraman askerlerimizi, maneviyatının zirvesine çıkarak imkânsızı başaran Seyit Ali Onbaşı’yı iyi anlatmalıyız. Anlatmalıyız ki; Büyük zaferler kazanan, bu kahraman milletin evlatları, gelecekte yine büyük zaferlere imza atsınlar.

Bu vesile ile bir asırı geride bırakan Çanakkale Zaferinin, 100. Yıl dönümü ve Şehitler Gününüzü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını ve bu topraklar için canlarını vermiş şehitlerimizi, gazilerimizi tekrar, rahmetle, minnetle, saygıyla, gururla anıyorum’ dedi.