24. Dönem Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, ilçedeki basın kuruluşu temsilcileriyle sohbet toplantısında genel ve yerel gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


Candan, bir soru üzerine cemaat denilen grupla ilişkisini açıklarken, sadece yedi ay bu grubun bir evinde kaldığını, ancak daha sonra kendi yapısına uygun olmadıklarını görüp bu yapı ile ilişkisinin 1999 yılında İngiltere’de bulunduğu dönemde sona erdirdiğini söyledi. 

Candan, Ereğli Polis Evinde 2014 başında gerçekleştirilen toplantıda cemaat ve hükümet arasında kavganın nereye gideceğine ilişkin soruya tarafsız bir cevap verdiğinin hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

“5 Ocak 2014’te oldu bu olay. 17-25 Aralık’tan on gün sonra, mart ayındaki seçimlere iki buçuk ay vardı. Biz o seçimi 422 oyla aldık. İp üstünde gidiyorduk. Yerelde kaybedecek tek oyumuz yoktu. O açıklama daha sonra  benim milletvekilliğime mal oldu. O açıklamayı bizzat alıp yukarı götürdüler. Bu yazı sürekli önüme geldi. Alttaki minnacık tarihi  kimse göstermedi.  Tam yerel seçimlere iki buçuk ay kalmışken niye böyle saçma sapan bir çıkış yapayım? Siz yapar mıydınız, orta sahada top döndürürdünüz sadece.  Öyle söylemeye mecburdum. Kazanmam gereken bir belediye seçimi var. Oradaki toplantıda yanımda belediye başkanı da var. Ben orada tamamen onları suçlayıcı bir şey yapsaydım orada kazanacağım bir şey yoktu, kaybedeceğim çok şey vardı.  Sürekli bu gerekçe gösterildi.  Buradaki arkadaşlar kesip kesip yukarı götürdüler. Neden milletvekili olmadığımı araştırmak için döndüğümde, senin böyle beyanatın varmış dediler.”

 

“UYSAL’IN SEÇİLMESİNDE ANKETLER ETKİLİ OLDU”

'Ereğli Belediye Başkanlığı için Hüseyin Uysal'ın isminin nasıl belirlendiği' sorusuna,  aday belirleme sürecinde yapılan anketlerde Hüseyin Uysal’ın yüzde 16 oy aldığını söyledi. Candan, Karabük Üniversitesi rektörlüğüne aday olduğu dönemde Cemaate yakın isimlerin kendisine destek vermediği için birinci sırada çıkamadığını ve rektör olamadığını söyledi.

 

BÜYÜK OYUNU NASIL GÖRÜYOR?

Candan “büyük oyunu nasıl görüyorsunuz?” sorusuna ise “Dönem Ortadoğu’nun yeniden şekillendirilmesi zamanı. Rusya orada,  Amerika orada, İngiltere orada, Fransa Almanya orada. Burada Türkiye’yi istemiyorlar. Birkaç örgütü tam bu anda coşturdular. Birkaç örgütü satın almışlar.  Burada bizi karıştırarak öbür tarafta işlerini tamamlamak istiyorlar” cevabını verdi.


Haber Merkezi