AKP Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan, aralarında Senegal, Gambia, Gana, Ekvatorya gibi ülkelerin de bulunduğu 8 ülkeye balıkçı tekneleri yapabilmek için alt yapı çalışmalarına baş landığını, Senegal'in bu yönde 400 balıkçı teknesi yaptırmak istediğini söyledi. Kdz.Ereğli tersaneler bölgesi için ise teşvik değil başka bir çıkış yolu arandığını belirten Candan, Teşvik yapamıyoruz, başka bir yol başka bir çözüm bulunacak, olayın farkında artık hükümet, buna nasıl çözüm buluruz onun derdinde dedi.

12 Haziran seçimlerinin ardından AKP Zonguldak'tan ikinci sıradan milletvekili seçilen Prof.Dr.Ercan Candan göreve başlamasının ardından tartışma ve kaoslardan uzak durarak bölgeye kalıcı hizmetler getirebilme heyecanını tüm hızıyla sürdürüyor. Seçimlerden önce yıllardır tamamlanamayan Kandilli-Ereğli karayoluna el atan Milletvekili Candan sorunun kısa süreliğine de olsa çözümünü sağlamış Kandilli-Köseağzı yol güzergahı tamamlanarak trafik akışına açılmıştı. Kdz.Ereğli'ye gelen ve çeşitli görüşmelerde bulunan Milletvekili Ercan Candan, gazeteniz Önder'in Sorumlu Müdürü Mustafa Kemal Bektaş'a da gündeme ilişkin değerlen dirmelerde bulundu.

TERSANELERE UMUT
EREĞLİ'YE YENİ UFUK

Tersaneler bölgesi için yeni bir umut Kdz.Ereğli'nin geleceği için ise yeni bir ufuk oluşturma hedefindeki Milletvekili Candan şu açık lamaları yaptı. Partimizin Kızılcahamam toplantılarında Milletvekilimiz Köksel Toptan'a tersaneler bölgesi ile ilgili kendi projelerimizi anlattım, Afrika ülkelerine balıkçı gemileri yapalım dedim. Bunun için aynı Amerika'nın bize bir zamanlar yaptığı gibi gemileri biz yapalım, verelim, krediyi de biz açalım onlar bize borçlansın.

TÜRKLER YAPSIN
Hatta oradaki balıkçılık işlerini de şoklama, paketleme ve ihraç çalışmalarını Türkler olarak biz yapalım, belki bir Tukson olabilir belki bir başka kuruluş olabilir. Sağolsun Köksal Toptan bunun ile yakınen ilgilendi. Zafer Çağlayan ile görüştü Ercan hoca'nın böyle bir düşüncesi var dinleyelim dedi, bizde görüştük anlattık onun da hoşuna gitti, danışmanlarını görevlendirdi.

DOĞRU YER DOĞRU ZAMAN
Geçtiğimiz hafta da bütün alt yapılarını hazırlamışlar ne kadar açık var ne var ne yok, ne kadar geliri var, ne kadar balık potansiyeli var gibi. 7-8 Ülke bulunuyor bunlar arasında Senegal, Gambia, Gana, Ekvatorya gibi ülkeler var. Bu görüşmeleri yaptık. Bu arada çok enteresan bir şey oldu oradan ayrıldım 1 gün sonra beni aradılar Senegal hükümetinin bakanı İstanbul'a gelmiş bir firma ile kontak halinde 400 tane balıkçı gemisi yaptıracakmış. Tam doğru yerdeymişiz. Doğru yer ve doğru zaman. İstanbul'dan bir firma geldi beni ziyaret etti, Türkiye'de bu gemi işini ayarlayacak olanlar. Şimdi Şubat 24 tarihinde Senegal'de seçimler var. 24 Şubat geçsin seçimlerde o parti kazanır o kişi de bakan olursa en azından bu işi Senegal ile başlatacağız. Oranın potansiyeli yaklaşık bin 500 gemiyi geçiyor.

TERSANELERE TEŞVİK YOK
Tersaneler bölgesine teşvik ile ilgili açıklamaların sorulduğu Candan ise, Bir şeyler imzalanmadan hemen herşey olmuyor. Teşvik değil başka bir şey o. Bakan bey ile bu meseleyi görüştük. Bakan bey bunun olur yolunu arıyor.  Teşvik yapamıyoruz, başka bir yol başka bir çözüm bulunacak, olayın farkında artık hükümet, buna nasıl çözüm buluruz onun derdinde. Köksal Toptan'da sağolsun benim getirdiğim hiçbirşeye hayır demedi. Elden geldiğince bizim önümüzü açmaya çalışıyor. İnşallah bu kez bir şeyler yapmak istiyoruz. Bu nasip meselesi bazen yüzde 99'unu yapıyorsunuz yüzde 1'ine takılıyorsunuz.

EREĞLİ'NİN PROJESİ OLACAK
Milletimize çok ümit vermek istemiyorum ama ben üzerime düşen görevleri yerine getiriyorum. Bunu başarabilirsek Ereğli için çok büyük bir olay olacak. Bu işin çok daha büyük ayakları var sadece gemi ile bu iş bitmeyecek, ağı, yedek parça, tamiri gibi pek çok durum var bunların Ereğli'de yapılmasını istiyorum, Ereğli'nin projesi olacak sözleri ile konuştu.

GENEL DEĞERLENDİRME
Candan daha sonra Göztepe'nin halkın hizmetine sunulması, Kandilli-Kdz.Ereğli karayolu, Kandilli'de ambulans bulunmaması, Ereğli'nin son durumu ile ilgili kısa bir değerlendirme bulundu.