AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan yapılan ve yapılması hedeflenen çalışmalara ilişkin detaylı bilgiler aktardı.

 

Karayolları Genel Müdürünün, 2013 yılında Zonguldak'a şantiyeye çevireceğine yönelik açıklamasının olduğunu belirten Milletvekili Candan, Ereğli-Devrek yolunu tamamlamak istiyoruz. Ereğli çevre yolu projesi tamamlandı, 2013 yılı yatırım planına koyacağız dedi.

 

Ereğli-Alaplı arasındaki kantarın Akçakoca tarafına alınması için hazırlıkların tamamlandığını söyleyen Milletvekili Candan, Alaplı'nın girişinde yaşanan sorunun çözümü için yeniden devreye girdiklerini belirtti.

 

Ereğli Belediyesinin Kışla ile Gülüç Köprüsü arasındaki yolun alt yapısını yapmasının ardından söz konusu alana özel asfalt yapılacağını açıklayan Candan, Çevre yolu tamamlandığında Gülüç Köprüsü ile Ören Köyü arasındaki karayolunu Ereğli Belediyesine teslim edeceğiz. Şu anda öyle olmaması daha iyi, çünkü Ereğli Belediyesi Devrek Yol ayrımındaki kavşak çalışmasını kendisi yapmış olsa orası en az 20 Milyon TL paraya yapılır. Zaten belediyenin bütçesi 80 Milyon TL dedi.

 

Candan: Tersanelerle ilgili ben elimden geleni yapıyorum. Gambiya büyükelçi ile sürekli istişare içindeyiz. Bayramlardan sonra tekrar bir araya geleceğiz. Ereğli tersanelerini canlandırmak için yaptığımız çalışmalara devam ediyorum. Bana yardımcı olması için Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu ile görüştüm.

 

 

Zonguldak'ı 2013 yılında karayollarının şantiyesine çevireceklerini belirten AKP Zonguldak Milletvekili Candan, Karayolları Genel Müdürü ile yaptığımız son görüşmede 2013 yılında ilimizi şantiyeye çevireceklerini, en çok yatırımı Zonguldak'a aktaracaklarını söylediler. Zonguldak il genelindeki çalışmalar hızla devam ediyor. Yeniçağ'dan Zonguldak'a kadar olan duble yol çalışmaları bilindiği gibi sürmekte inşallah 2013 yılında yol tamamlanmış olacak. Bunun ile birlikte Kdz.Ereğli-Devrek karayolunda 14 yıldır bitirilemeyen yolu bitirmek istiyoruz. Alaplı çıkışından başlayacak Ereğli çevre yolu projesi tamamlandı, 2013 yılında Ereğli çevre yolunu yatırım planına koyacağız dedi.

 

KANTAR GİDİYOR

Ereğli ile Alaplı arasındaki kantarın her zaman problem olduğunu belirten Candan, şunları söyledi: Karayolları kantarını geliş ve gidiş olarak Akçakoca tarafına alıyoruz. Kantarla ilgili çalışmalar tamamlandı diyebiliriz. Kantarı Zonguldak sınırlarından çıkartıyoruz. En büyük sorunlardan birisi olan Alaplı'nın girişi sorununu da çözeceğiz. Giriş sorununu tekrar değerlendirmeye aldırdık.  Bu giriş sorununun çözülmesi gerektiğini olmazsa olmaz bir sorun olduğunu bölge müdürüne söyledim. Ben, Mazeret anlamam, Alaplı'ya girişi sağlayın da nasıl sağlarsanız sağlayın. Ama kesinlikle bu sorunu çözün dedim.  

 

BAKIN KAZA OLDU DEDİK

Şimdi onun üzerine çok sıkı bir şekilde çalışıyorlar. Bu sorunu da inşallah çözeceğiz. Ereğli İmam Hatip Lisesi önünde altı aydır bir üst geçit yaptırmak için uğraşıyoruz. Yetkililere sürekli burada can kaybı olmadan üst geçidi yapınız derken, korktuğumuz başımıza geldi. Geçtiğimiz günlerde orada bir kaza meydana geldi. Allah'tan can kaybı olmadı. Bunun üzerine yetkili müdüre giderek, Bak kaza oldu. Bu üst geçitleri bir an evvel halledin, az daha bir vatandaşımızın hayatına mal olacaktı dedim Ayrıca Alaplı Erdemyuva sitesi önüne de bir üst geçit yapılmasını söyledim. Tamam dediler. Ereğli ve Alaplı bölgesi için harıl harıl çalışıyoruz.

 

DALDI ÇIKTI KAVŞAĞI

Kdz.Ereğli'de trafiğin yoğun olarak yaşandığı Devrek Yol Ayrımı bölgesinde de yeni bir uygulamaya geçip trafik akışını rahatlatmayı istediklerini belirten Candan, Devrek Yol ayrımına kavşağı çok büyük bir sorun teşkil ediyor. Bu sorunu ortadan kaldırmak için daldı çıktı kavşağı yapılması için girişimlerimiz devam ediyor. Bu konuyla ilgili Karayolları Trafik Güvenliği Müdürlüğü ile yazışmalarını tamamladık. Genel müdürde onay sözü verdi. Yılbaşına kadar işlemleri tamamlayıp, yılbaşından sonra Devrek yol ayrımı dal çık kavşağının temelini atacağız. 2013 yılında Zonguldak karayollarının şantiyesi olacak.

 

ÖNCELİK BELEDİYEDE

Ereğli Belediyesinin Kışla ile Gülüç Köprüsü arasındaki yolun altını deplase ederse,  orayı da özel asfalt ile yapacağız. Ama önce Belediye yolun alt çalışmalarını tamamlaması gerekmektedir. Çevre yolu tamamlandığında Gülüç Köprüsü ile Ören Köyü arasındaki karayolunu Ereğli Belediyesine teslim edeceğiz. Şu anda öyle olmaması daha iyi, çünkü Ereğli Belediyesi Devrek Yol ayrımındaki kavşak çalışmasını kendisi yapmış olsa orası en az 20 Milyon TL paraya yapılır. Zaten belediyenin bütçesi 80 Milyon TL. Biz karayolları olarak buraya kavşağı yapacağız. Daha sonrada çevre yolu tamamlandıktan sonra belediyeye teslim edeceğiz. İşte o yüzden Kışla ile Gülüç Köprüsü arasındaki yolun alt yapı çalışmalarını belediyenin tamamlamasını, özel asfalt döşeyerek bizlerde yolu yapmak istiyoruz.

 

BEN İŞİMİ YAPARIM

Kdz. Ereğli Belediyesi ayrıca bir masraf yapmasın istiyoruz. Yollara yapılacak masrafı vatandaşlarımızın hizmetinde kullanmasını sağlamaya çalışıyoruz. Karayolları Çevreyolunu yapacağız. Oraya üst geçit yapmamıza ne gerek var. Zaten çevre yolu tamamlanınca bir orayı terk edeceğiz diyorlar. Ama ben aksini söyleyerek, karayollarının yapması gerektiğini savunuyorum. Ben sadece işimi yaparım.

 

TERSANELERE GAMBİYA UMUDU

Kandilli yolunun en kısada yapılıp hizmete açıldığını belirten Candan, sözlerini şöyle tamamladı: Verdiğim sözleri yerine getiririm. Kandilli yolu yapılacak dedim yapıldı. Ayrıca tersanelerle ilgili ben elimden geleni yapıyorum. Gambiya büyükelçi ile sürekli istişare içindeyiz. Bayramlardan sonra tekrar bir araya geleceğiz. Ereğli tersanelerini canlandırmak için yaptığımız çalışmalara devam ediyorum. Bana yardımcı olması için Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu ile görüştüm. Gambiya'daki balıkçılığı bizim yapacağımız gemilerle yapılması gerektiğini söyledim. Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu'da benim üzerime düşen bir şey varsa seve seve yapacağını söyledi. Dolayısı ile bakanımızın da projeden haberi var. Mümkün oldukça bağlantıları sağlamaya çalışıyorum. Kısaca 2013 yılı bizim Zonguldak'ta bayramımız olacak. Bu vesile ile tüm vatandaşlarımızın Kurban ve Cumhuriyet Bayramlarını tebrik ediyorum. Halkımızın aileleri ile sağlıklı ve huzurlu bir bayram geçirmelerini temenni ederek tüm Zonguldaklı hemşehrilerime selamlarımı tarafınızdan iletiyorum