Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan ve Vali Erol Ayyıldız, Alaplı İMKB Teknik Endüstri Meslek Lisesi ve Atatürk İlköğretim Okulunu ziyaret etti.
İlk olarak Alaplı Teknik Meslek Lisesini ziyaret eden, Milletvekili Candan ve Vali Ayyıldız, Okul Müdürü Eyüp Ertaş'tan Okul ile ilgi bilgiler aldı. Ardından teknoloji bölümüne gecen Vali Ayyıldız, burada 6.Robot yarışmasında Türkiye 5. olan Osmanlı adlı robotu inceledi.
Ayyıldız, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Üniversitelerin arasında bir meslek lisesinin 5. olması bana göre anlamlı olduğunu düşünüyorum. Burada emeği gecen herkese çok teşekkür ediyorum. Meslek lisesinde enerji bölümü açılması için bir takım çalışmalar yapılması gerekiyor. Şu anda enerji firmalarında çalıştırılmak üzere kalifiyeli elaman ihtiyacı var. Bununla ilgi okulumuzda bir bölüm açılabilir dedi.
Vali Ayyıldız, ve beraberindekiler daha sonra TUBİTAK ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği çerçevesinde Bu Benim Eserim projesi kapsamında Peygamberdevesi ile El Ele Yaşasın Doğal Mücadele adlı proje ile Türkiye 1. olan Cem Çınar Er'i okulunda ziyaret etti. Cem Çınar Er ile Müdür odasında sohbet eden Vali Ayyıldız, Öğrencimizin başarısından dolayı gurur duydum dedi.
Ziyaretlere, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, Vali Erol Ayyıldız, Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Gülüç Belde Belediye Başkanı Aydın Güngör, Gökçeler Belde Belediye Başkanı Bekir Çolak, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran katıldı.