Ak Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığı tarafından Büyük Anadolu Otel'de partililerin yanı sıra eski ve yeni yöneticiler için birlik ve beraberlik yemeği düzenlendi. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Zonguldak Milletvekilleri Köksal Toptan, Ercan Candan, Özcan Ulupınar, İl ve İlçe Yöneticileri, adaylar ve kalabalık partili topluluğunun katıldığı dayanışma yemeğinde konuşan Kdz.Ereğli Belediye Başkan adayı Hüseyin Uysal, kavganın yerine huzurun yer alacağı bir Ereğli vaat etti.

 

CANDAN VE UYSAL'A YOĞUN İLGİ

Ak Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ilçe genelinde yapılan ve yapılması planlanan çalışmaları ilişkin yaptığı konuşmasının ardından Kdz.Ereğli Belediye Başkan adayı Hüseyin Uysal, belediye meclis üyeleri, İl genel meclis üyeleri sahneye davet edildi.  Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan ile Belediye Başkan adayı Hüseyin Uysal'a yoğun ilgi gösterildiği gecede konuşan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, iktidarın çalışmalarını ve hedeflerine ilişkin bilgiler verdi destek istedi. Şahin konuşmasında şunları söyledi:

 

"ESERLER KONUŞUYOR"

"Birlik ve beraberlik adını verdiğimiz gecemizde burada bulunmaktan coşkunuzu ve heyecanınızı burada paylamaktan bahtiyarlık duyuyorum. Aslında bizlerin çok konuşmaya hiç ihtiyacı yok, özellikle ak Partililerin uzun uzun konuşmaya hiç ihtiyaçları yok. Çünkü 11 yıl, 12'nci yılına girdiğimiz iktidar döneminde Türkiye'nin her yerinde yaptığımız eserler hizmetler konuşuyor bizim adımıza. Eğitimden sağlığa bayındırlığa aile ve sosyal politikalar da attığımız adımlara kadar konuşuluyor. Biz bir yerel seçime giriyoruz. 30 Mart tarihinde milletçe yeniden sandık başına gideceğiz. Aslında her seçim bir yarıştır. Siyasi partiler arasında bir yarıştır adaylar arasında bir yarıştır. Millete ülkeye yaşadığımız beldeye ile ilçeye nasıl hizmet edebileceğimiz konusunda siyasi partilerin ve adalarının projelerle bir yarışıdır bu, yarışı da olmalıdır. Millete önümüzdeki 5 yıllık dönem ile ilgili yerel yönetimlerde neler yapacağını kamuoyu ile paylaşan tek parti Ak Parti olmuştur diğer partilerin hiçbirinin bir seçim beyannamesi hazırlamıştır ne de kamuoyu ile paylaştıkları bir durum vardır. Seçim beyannamesini biz hazırladık, Genel Başkanımız Ankara'da. Büyük bir salonda seçim beyannamemizi orada bulunanlar ile ve tabiki tüm Türkiye ile paylaştı.

 

"YENİ DÖNEMDE FARKLI AÇILIMLAR"

Yeni dönemde yerel yönetimlerde daha da farklı açılımları Türkiye'nin gündemine getirmek istiyoruz, katılımcı belediyecilik dedik. Artık bundan sonra herhangi bir yerleşim yerinde umumi ilgilendiren herhangi bir konuda orada yaşayan kişilerin görüşleri alınacaktır. Bu bir noktada katılımcı demokrasinin yerelde de uygulanmasına gelen vatandaşlarımızın belediye yönetimlerine doğrudan katılımlarını doğuracak bir projedir. Kültür belediyeciliği diyoruz, belediyecilik sadece çöp toplamak asfaltlamak değildir bu laf doğru bir tespittir. Bir belediye o yerleşim yerinde özellikle gençlerimizin kendi değerlerimizi taramaları kendi değerleri ile yetişmesi konusunda bir takım çalışmalar yapmalı, kültür merkezleri kurabilmeli, bunları yaygınlaştırmalı. Bizim önümüzdeki 5 yıl ile ilgili kazanacağımız belediyelerde istediklerimiz bunlar. Sosyal belediyecilik mutlaka hanımlarımızın gençlerimizin beyefendilerin her alanda eğitimli insanlar olmaları hatta bir mesleği öğrenmeleri konusunda kurslar açmak suretiyle aş evleri aşmak suretiyle düşkün insanlara sahip çıkacak projeler geliştirmeli sosyal projelerle yeni dönemde atmalıyız ve çevre dostu belediyecilik. Mutlaka belediyelerimiz çevre açısından sorun oluşturabilecek tüm alanlarda iyileştirmeler yapmak ve özellikle kişi başına düşen yeşil sayısını ağaç sayısını kendi beldesinde arttırmak sonundadır. Bir hizmet belediyeciliğidir. Ereğli'deki projeleri getirdi baktım bu projeler Ereğli'nin çehresini değiştirecek projelerdir.Ereğli'ye çağ atlatacak projelerdir.

 

"BENİ  FAHRİ MİLLETVEKİLİ GÖRÜN"

Cenabı Allah nasip ederse Ereğlili kardeşlerimiz oyları ile destek verirse Hüseyin kardeşimiz bu projeleri gerçekleştirebilir mi? Şöyle bir baktım belediyenin imkanları ile gerçekleştirebileceği projeler var genel müdürlüklerin bakanlıkların desteği ile gerçekleştirilebileceği projeleri var. Bu projelerin 5 yıl içerisinde yapılabilmesi için Hüseyin kardeşimizin merkezi hükümet ile Ankara ile çok iyi diyalog içerisinde olması gerekir. Bunu sağlayacağına başaracağına inanıyorum. Beni fahri bir Zonguldak milletvekili görün ben de bu projelerin gerçekleşmesi için destek vereyim. Ereğli'nin uzun yıllardır yerel yönetimlerle belediyede beklediği hizmetleri alamadığını biliyorum. Bunu burada yaşayan dostlarımdan biliyorum milletvekili arkadaşlarımızın bilgilerinden biliyorum. Bizim Ereğli'de yeni şeyler yeni şeyler söylemeye ihtiyacımız var. O nedenle 30 Mart seçimleri bunun için önemli bir fırsattır. Ben bugün öğleden sonra Zonguldak'a geldik şimdi Ereğli'deyim. Kepez'de bir miting vardı Ereğli'deki en büyük otelinde sizlerle birlikteyim, görüyorum ki Ereğli kararını vermiş bu kez Ak Parti diyecek bu kez Hüseyin Uysal diyecek.

 

"ERDOĞAN'IN ÖNÜNÜ KESİYORLAR"

Bizim ile proje yarışına giremeyenler hizmet siyaseti yapmayı başaramayanlar başka siyaset yapıyorlar kaset siyaseti ile Ak Parti'nin Tayyip Erdoğan'ın önünü keseceklerini sanıyorlar biz hizmet siyaseti yapıyoruz, sadece hizmet üretiyoruz. O nedenle Pazar günkü seçim sadece belediye seçimi değil, belediye başkanlarını, meclis üyelerini seçeceğiniz bir seçim değil. 11 Yılı aşkın süredir bu ülkeye her bakımdan çağ atlatan reform yapan Ak Parti'ye ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a güven oylamasıdır aynı zamandı. Muhalefet partileri CHP ve MHP ve yeni ortakları yanlış yaptılar. Bu noktaya sokmamalarıydılar bu seçimi. Bu seçimi bel altına vurarak kazanılacak bir seçim haline getirmeselerdi en büyük cevabı milletten Pazar günü alacaklar. Sandıklar açıldığında çirkin siyaseti tercih edenler bu milletten en ağır şamarı yiyecekler. Halkımız iradesine sahip çıkacak. Tercihine sahip çıkacak, 12 Haziran 2011 tarihinde yüzde 50'ye yakın oyla iktidara getirdiği Ak Parti'ye ve o hükümetin başbakanı Tayyip Erdoğan'a sahip çıkacak. Ereğlili kardeşlerimde hem sandıkta hem de önümüzdeki Çarşamba günü sahip çıkacaksınız. Zonguldak'ta yapılmış mitinglerin en görkemlisi en fazla katılımlısı olmalı, bunu başaracağınıza inanıyorum"

 

"BEN BU MEMLEKETİN ÇOCUĞUYUM"

Armutlucuma Derneği'nin kalabalık yöneticileri ve üyeleri Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan'a destekleri ve hizmetlerinden ötürü teşekkür plaketi ve çiçek takdim etti. Sloganlar eşliğinde, "Ercan Candan sen bizim herşeyimizsin, Candan nerede biz oradayız" sloganlarına Candan, "Ben bu memleketin insanıyım ve bu memlekete benim hizmet etmem boynumun borcu, kavga etmeden, hizmetleri bu memlekete getirmenin mutluluğunu yaşıyorum" dedi.