Türkiye Büyük Millet Meclisi Türkiye-Gambiya Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, Gambiya Ulusal Meclisi'nin açılış oturumuna katıldı. Ziyarette Candan, tersaneler bölgesinde Gambiya için tekne yapılabileceği hatırlatıldı.

Candan, Gambiya'ya gerçekleştirdiği ziyarette Gambiye Ticaret Sanayi Bölgesel Entegrasyon ve İstihdam Bakanı Kebba Touray, Dışişleri, Uluslar arası İşbirliği ve Yurt dışında yaşayan Gambiyalılar Bakanı Susan Waffa-Ogoo, Ulusal Meclis Başkanı Abdoulie Bojang, GTTI Dökümhanesi Genel Müdürü Abdoulie M.A.Loum ve Gambiya Savunma Bakanlığı Askeri Danışmanı Jandarma Kurmay Albay Yüksel Yiğit ile görüşme yaptığını açıkladı.

Candan, Gambiya Ticaret Sanayi Bölgesel Entegrasyon ve İstihdam Bakanı Kebba S. Touray ile yaptığı görüşmede, Gambiya için yeni bir balıkçılık projesi geliştirdiklerini hatırlattı. Candan konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamasında şunları söyledi: Ülkemizde taka balıkçılığı için kullanılan ve radar teknolojisine sahip tekneler ile her seferde 5 tonluk balık tutulabilmektedir. Bu tekneler Ereğli'de bulunan tersanelerde üretilmektedir. Gambiya için bu teknelerin daha küçük boyutlarda inşası yine Ereğli'de sağlanabilir dedi.

Candan, Gambiya'da faaliyet gösteren Türk okuluna da ziyarette bulunduğunu da açıkladı.