Ereğli Belediye Başkanı ve beşinci dönem adayı Halil Posbıyık seçim çalışmaları kapsamında Kandilli, Gökçeler, Gülüç'ün ardından Kepez ve Bağlık Mahallesinde vatandaşlar ile bir araya geldi, iktidarı eleştirdi.

 

Kdz.Ereğli’yi 5 yıl daha yönetmek için ekibiyle seçim çalışmalarını sürdüren Belediye Başkanı ve adayı  Halil Posbıyık, gün içerisinde Gökçeler ve Kandilli’de İl Genel Meclis Üyesi adaylarına destek verdi. Ardından Gülüç’e geçen Posbıyık, CHP’nin adayı Gökhan Demirtaş’ın mitinginde halka seslenerek, Gülüç’ün de bu dönem yola Gökhan Demirtaş’la devam etmesi gerektiğini anlattı.

Konuya ilişkin Kdz.Ereğli Belediyesinden gönderilen yazılı açıklama şu şekilde: Posbıyık, Ereğli’de sürdürdüğü mahalle gezilerini ise Güldere ile sürdürdü. Burada Gülderelilere seslenen Posbıyık, “Bu sevgi ve ilginizden anlaşılıyor. Güldere bu kez kararını vermiş” dedi.

Başkan Posbıyık, ardından Kepez ve Bağlık’ta düzenlediği halk toplantılarında büyük kalabalıklarla karşılandı. Ereğli’nin en büyük 2 mahallesi olan Kepez ve Bağlık’ta halkın gösterdiği ilgiye çok teşekkür eden Başkan Posbıyık, 2 Meclis eski başkanı Mehmet Ali Şahin ve Köksal Toptan’la birlikte miting düzenleyen AKP’ye seslenerek; ‘Bu halkın sevgisi karşısında siz bana az gelirsiniz, karşıma Tayyip Erdoğan’ı getirin’ dedi.

 

“DAĞITTIKLARI SIVI SABUNU KULLANMAYIN, ONLARA LAZIM”

Posbıyık, AKP’nin Ereğli’de mahallelerde evlere sıvı sabun dağıttığını belirterek; “AKP’ye CHP’den geçen Hüseyin Uysal ve Ercan Candan, mahallelerde sıvı sabun dağıttılar. Sakın onları kullanmayın. Televizyonlarda izliyorsunuz, ayakkabı kutularından çıkan dolarları, avroları.. Telefonlardaki konuşmalardan çıkıyor ortaya milyon dolarlar.. O sıvı sabunları onlara iade edin, çünkü onlara lazım. Yıkansınlar, paklansınlar.. Onlara yıkanmak da yetmez.. Kırklanmaları lazım” dedi.

 

“HALKIMIN BU SEVGİSİ KARŞISINDA, BANA SİZ AZ GELİRSİNİZ”

AKP’nin düzenlediği mitinge Köylerden arabalarla insanların getirildiğini söyleyen ve halkın tezahüratları eşliğinde konuşmasını sürdürmeye çalışan Posbıyık; “İşte olay bu. Ercan Candan ne yapacağını şaşırdı. Hüseyin Uysal’dan bahsetmiyorum zaten. O abileri ne derse onu yapıyor..Zaten konuşamıyorda.. Halkın karşısına geçip bir bilgi birikimi yok ki ne anlatsın..Onun yerine Ercan Candan konuşuyor.. Oda gördü Ereğli’de bu iş bitmiş, şimdi 2 tane eski Meclis başkanını getirmişler, miting yapıyorlar. Köksal Toptan ve Mehmet Ali Şahin.. Bunlar kendi bölgelerindeki belediyelere sahip çıkamamışlar, gelmişler Ereğli’ye konuşuyorlar.. Köksal Toptan’ın seçim bölgesi Zonguldak’da CHP, Mehmet Ali Şahin’in seçim bölgesi Karabük’te MHP’li kardeşlerim seçimleri almış.. Buradan sesleniyorum.. Hayalet Milletvekili, mıy mıy milletvekili Ercan Candan.. Yüreğin yetiyorsa sen kendin çık karşıma, kimi getirirseniz getirin, halkımın bu sevgisi karşısında siz az gelirsiniz bana, gücünüz yetiyorsa Tayyip Erdoğan’ı getirin karşıma..” dedi.

 

“FAZLI ERDOĞAN, CANDAN’A YALAKALIK YAPMAYA BAŞLAMIŞ”

Posbıyık, AKP’nin eski Milletvekili Fazlı Erdoğan’ın, Göktepe ve Topçalı’da Ercan Candan’a yalakalık yaptığını söyleyerek; “Şimdi bu Ercan Candan ile Fazlı Erdoğan’ın arası açıktı.. Fazlı Erdoğan sülalesini başbakana şikayet etti Ercan Candan’ın milletvekili olmasın diye, oradan dargınlar. O yüzden protokolde dahi elini vermiyordu Ercan Candan.. Baktı, Ereğli’de Halil Posbıyık yine gümbür gümbür geliyor, Fazlı Erdoğan’dan medet ummuş.. Göktepe ve Topçalı’ya getirmişler.. Daha önce 3 defa kündeyle yenmiştim o yalancı pehlivan Fazlı Erdoğan’ı.. Oda başlamış Ercan Candan’a yalakalık yapmaya..30 Mart akşamı ikinizi de tuş etmezsem bana Posbıyık demesinler” dedi. Başkan Posbıyık’ın konuşması Kepez ve Bağlık’ta sık sık sevenlerinin tezahüratlarıyla kesildi. Kalabalığın coşkusu karşısında oldukça moral bulan Posbıyık, “hedefimiz 30 Mart akşamı yüzde 75 oy ve 31 Belediye Meclis Üyesi. Siz görevinizi yapın, gerisini bana bırakın” diye konuştu.