Zonguldak AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı.

Candan, Dünyada yükselen ve güçlenen Türkiye'miz, gençlerimiz sayesinde bu yükselişini devam ettirecektir dedi.

Açıklama şu şekilde:

Milletimizin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ateşinin yakıldığı tarihimizin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919 ruhunu bu yıl tekrar yaşamanın mutluluğu içerisindeyiz.

'Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, istiklal mücadelesini başlatmak için Samsun'a çıktığı 19 Mayıs günü, kurtuluş mücadelemizin sembol günü olmuş ve bu unutulmaz gün, istikbalimizin temini olan gençlerimize, Gençlik ve Spor Bayramı olarak armağan edilmiştir. Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin istikbali, istiklal şuuruyla yetişen gençlerimize emanettir, çünkü: geleceğe yapılan en büyük yatırım,  gençlerimize yapılan yatırımdır. Bu vesile ile, dünyada yükselen ve güçlenen Türkiye'miz, gençlerimiz sayesinde bu yükselişini devam ettirecektir.

Gençlerimize bu günü bayram olarak armağan eden, Cumhuriyet'imizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü,  silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını seve seve feda eden tüm aziz şehitlerimizi, rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; gençlerimizin ve tüm ulusumuzun '19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı canı gönülden kutluyor, sevgi, saygı ve selamlarımı sunuyorum.