Zonguldak Belediyesine ait mavi bayraklı olmaya aday Kapuz plajı dinlenme tesislerinde görev yapan üç profesyonel Cankurtaran bu sezon boğulma tehlikesi yaşayan 27 vatandaşı kurtararak hayata döndürdüler.
Deniz sezonun başlamasıyla birlikte sabahın erken saatleri ile akşamın geç saatlerine kadar görevlerini eksiksiz sürdürüp plajda vatandaşların güvenle denize girebilmeleri için ellerinden gelen tüm imkanları seferber ettiklerini belirten Kapuz Plajı Dinlenme Tesisleri Amiri ve aynı zamanda 28 yıldan bu tarafa Cankurtaranlık görevi yapan Hayri Topçuoğlu yaptığı açıklamada, "Sezon başından bu tarafa plajımızda özellikle hafta sonlarında 3-5 bin kişi vatandaşımız biranda denize giriyor.
Görevimiz zor olsa da her an ekibimizle birlikte tetikte bekliyoruz. Halkımızın emniyeti ve güvenliği için her türlü tedbirimizi aldık ve plajımızın iki ayrı bölgesinde gözetleme kuleleri ile sürekli gözetim yapıyoruz.  Bu sezon plajımıza gelerek boğulma tehlikesi yaşayıp denizin altından 27 vatandaşımızı kurtardık.
Bu sayı geçmiş yıllarda 40 ile 50 arası değişiyordu. Cankurtaran ekibimizin yanı sıra profesyonel balık adamımız bulunmakla birlikte Belediyemiz bünyesinde görev yapan deneyimli sağlıkçımız da büyük bir özveri ile görev yapmaktadır.
Özellikle Ramazan ayı içerisinde iftardan sonra denize giren vatandaşlarımız için gece saat 12.00'a kadar nöbetçi Cankurtaran ekibimiz halkımıza hizmet etmiştir" dedi.