Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bazı açılışlarda bulunmak üzere Şanlıurfa'ya gidecek. Aralarında “Zonguldak İçme Suyu Derivasyon Tüneli ve Regülatörü”nün de bulunduğu 10 tesisin toplu açılışını yapacak olan Başbakan Erdoğan, Topçu Meydanı'nda halka seslenecek.

Başbakan'la birlikte açılışlara iştirak edecek olan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, açılış öncesi yazılı açıklamalarda bulunarak bakanlığı döneminde Şanlıurfa'da yaptığı yatırımları anlattı.
Pazar günü saat 14.00'te Başbakan Erdoğan tarafından açılışı yapılacak 10 tesisten Harran Ovası 6’ncı Kısım Sulaması, Balıkesir Havran Barajı, Kahramanmaraş İçme Suyu Arıtma Tesisi, Kayseri Zamantı Derivasyon Tüneli ve Regülatörü ile Zonguldak İçme Suyu Derivasyon Tüneli ve Regülatörü olmak üzere 5 tesisten canlı bağlantı yapılacak.
Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılan ve açılışı gerçekleşecek olan bu tesislerle 93 bin hektar alan sulu tarıma açılacak, yılda 36 milyon metreküp içme, kullanma suyu temin edilecek ve 18 milyon kWh/yıl hidroelektrik enerji üretimi yapılacak. Tesislerden 3'ü baraj, 5'i sulama, 2 tanesi ise içme suyu tesisi olacak.
Başbakan Erdoğan’ın Pazar günü Şanlıurfa'da toplu açılışını gerçekleştireceği ve toplam maliyeti bir milyar 104 milyon TL olan tesisler şunlar: Harran Ovası Sulaması 6’ncı Kısım, Yukarı Harran Ovası Sulaması, Balıkesir Havran Barajı, Şırnak Barajı, Isparta Şarkikaraağaç Köprüköy Barajı ve Sulaması, Kahramanmaraş İçme Suyu Arıtma Tesisi, Zonguldak İçme Suyu Derivasyon Tüneli ve Regülatörü, Sivas Ulaş Karacalar Barajı Sulaması, Yozgat Yerköy Yenimahalle Sulaması, Kayseri Zamantı Derivasyon Tüneli ve Regülatörü.

Geçtiğimiz Pazar günü Zonguldak İçme Suyu Derivasyon Tüneli ve Regülatörü’nü gezen AKP İl Başkanı Hamdi Uçar ve Belediye Meclis üyeleri, incelemenin ardından basın açıklaması yapmışlardı.