SGK'nın resmi kayıtlarına göre ilk gazete sahibi olarak Bedri Erel gözüküyor.

Sosyal Güvenlik Haftası'nda kurumu tanıtmak ve etkinliklerle ilgili bilgiler sunmak üzere hazırlanan program çerçevesinde ziyaretler yapan SGK İl Müdürü Muharrem Demirci, kurulduğu günden bu yana devamlılığını sürdüren Zonguldak'ın en eski özel sektörü olarak Azim Konserve'nin belirlendiğini açıklarken, basın sektörüyle ilgili olarak da bir gerçeği açıkladı.
Muharrem Demirci, Zonguldak'ın en eski basın organının Şafak Gazetesi olduğunu ifade etti. Demirci, resmi kayıtlarda Şafak Gazetesi'nin kurucusunun Bedri Erel olduğunu da belirtirken, "Kendisini ziyaret edeceğiz" dedi.
Demirci bu konuda şöyle dedi:
"Şafak Gazetesi'ni İlk yazılı basın olduğu için ziyaret edeceğiz. Hatta onun ilk sahibi de Bedri Erel. Şafak Gazetesinin ilk sahibi Bedri Erel. Bende telefonla görüştüm. Bedri Bey bize; 'evet ben sahibiydim. 1955'lerden 1961'lere kadar ben yürüttüm.  1961'lerden sonra Fahri Hüsrev Yücel'e devrettik' dedi.
Hatta şunu söyledi biz Konya Selçuk Üniversitesine bir geziye gittik, Şafak Gazetesinin 1955 yılından 1980 yılına kadar tüm nüshalarını orada üniversitede gördük dedi.
Ve onları okuyunca ağladım, o zaman ki yıllarda neler yazmışız neler çizmişiz, sanki 50'li yıllara geri döndüm dedi. Daha sonra Şirin Ereğli Gazetesini kurdu kendisi."