Alaplı İlçesinde balıkçılar, 15 Ağustos'ta çapari ile av yasağının sona ermesini bekliyor.

Su ürünlerinde 15 Nisan'da başlayan avlanma yasağı devam ederken, büyük balıkçılar 1 Eylül'de ''Vira Bismillah'' demeyi, amatör balıkçılar ise 15 Ağustos'ta çapari ile av yasağının sona ermesini bekliyor.

Alaplı’da balıkçılık yapan Özgür Panço, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Ağustos'ta açılacak çapari ile palamut av sezonu öncesi Alaplı balıkçı barınağında son hazırlıklarını yaptıklarını söyledi.

Palamut çaparilerinin hazır olduğunu sandalların onarıldığını ifade eden Panço, şöyle dedi:

15 Nisan’da başlayan avlanma yasağını ardından 1 Eylül tarihinde büyük balıkçılar için avlanma sezonu başlıyor. Çapari ile palamut avlama 15 Ağustos tarihinde başlıyor. Balıkçılar olarak çapari sezonuna hazırız. Sandalımız da birkaç onarım yaptıktan sonra denize açılacağız. Bu yıl özelikle 1 Eylül’de kalkacak av yasağını ardından palamut bol olmasını bekliyoruz. Ay sonuna kadar kıyı balıkçıları tarafından avlanan balıklar tezgahlarda boy gösterecek. İlk başlarda çok fazla palamudu tezgahlarda göremeyebiliriz. Ancak yasağın kalkmasıyla birlikte gırgırlar tarafından avlanacak palamutlarla tezgahlar dolacaktır. Hem balıkçımızın, hem de halkımızın bol avlanan balık sayesinde yüzü gülecektir. Şu anki duruma bakılırsa palamut geçmişe nazaran bol göründüğü söyleniyor.”