Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, Devrek'teki önceki gün ziyaret ve incelemelerde bulundu. Koçal, Türkiye Yardım Sevenler Derneği'nin 81'inci kuruluş yıldönümü nedeniyle başlatılan ve "81 İlde 81 Anasınıfı" sloganıyla gerçekleştirilen kampanya kapsamında Devrek Lisesi Anasınıfı açılışına katıldı. Açılışa, Milletvekili Koçal'ın yanı sıra, Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner, Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Halil İşler, 22.Dönem CHP Zonguldak Milletvekili Nadir Saraç, Türkiye Yardım Sevenler Derneği Başkanı Hülya Karadayı ve Yönetim Kurulu üyeleri, anasınıfının açılmasında katkı sağlayan hayırsever vatandaş Sevim Ekim, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.CHP Milletvekili Ali Koçal, anasınıfın tüm masraflarını karşılayan hayırsever vatandaş Sevim Ekim'e plaketini verirken, yapılan yardımın eğitim adına çok önemli olduğunu vurguladı. Okullara yaptığı katkılardan dolayı da Belediye Başkanı Özcan Ulupınar'a plaketi Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner tarafından verildi.Devrek Lisesi Anasınıfı'nın açılış kurdelesi, CHP Milletvekili Ali Koçal, Kaymakam Hüseyin Öner, Belediye Başkanı Özcan Ulupınar ile hayırsever Sevim Ekim tarafından kesildi. Anasınıfını gezen Koçal ve törene katılanlar, sınıfın çok güzel bir şekilde dizayn edildiğini ifade ettiler.
CHP Milletvekili Ali Koçal, anasınıfı okulunun açılışında, sadece bina yapmakla, binaların içini doldurmakla eğitimi olmayacağını, eğitimin içinin boşaltılmaması, eğitimin adına uygun olarak Milli olması gerektiğini ifade etti. Açılışın ardından Devrek'e yeni atanan Kaymakamı Hüseyin Öner'i makamında ziyaret eden Ali Koçal, çalışmalar ile ilgili bilgi aldıktan sonra, Devrek Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan'ı ziyaret etti.
"BİZİM EĞİTİMCİLERİMİZ
İYİ YETİŞMİŞTİR"
CHP Milletvekili Ali Koçal, burada yaptığı konuşmada, "Eğitimciler olarak hakikaten sıkıntılıyız. Sıkıntımız belli. Hem eğitimi, hem de eğitimcilerimizin sorunlarını da konuşmamız lazım. Bu da en doğal hakkımızdır. Ayrıca demokratik ülkelerde, demokrasiyle, cumhuriyetle yönetilen ülkelerde insanların kendi hak ve hukukundan bahsetmesi veya o ülkenin geleceği ile ilgili görüş beyan etmesi kadar doğal bir şey olamaz diye düşünüyorum. Son dönemlerde eğitim biraz ilke ve amaçlarından, Atatürk ilkelerinden ve cumhuriyet kazanımlarından biraz kayma oldu gibi izlenim var bizim üzerimizde. Bu tartışılabilir, öyle olmadığı söylenebilir, ama biz CHP'liler olarak diyoruz ki, önünde milli olan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın daha iyi yönetilmesi gerekiyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın, milli bir eğitim, çağdaş bir eğitim yapması gerekiyor. Milli Eğitim kadrolarının başka amaçlara hizmet etmemesi gerekiyor. Milli Eğitim kadrolarının da aynı zamanda başka kişilere teslim olmaması gerekiyor. Yani Milli Eğitim, kendi kendine yeten bir ordudur. Milli Eğitim kendi sorunlarını çözebilecek yeteneklerde ve kendi sorunlarını çözebilecek eğitimi almış insanlardan oluşmaktadır. Bizim eğitimcilerimiz iyi yetişmiştir, bizim eğitimcilerimizin verdiği kararları uygulamak lazım, siyasi olarak bakarak, cumhuriyetin kazanımlarını ve devrimleri yok sayarak bir eğitim sistemi Türkiye'ye uygun değildir. Biz farklı bir eğitimden geliyoruz, bizim üzerimizde yük var, bizim taşıdığımız bir fatura var, sorumluluğumuz var bizim eğitimciler olarak Bu sorumluluğu biz onun bunun direktifiyle değil kendi anlayışımızla yerine getirmemiz lazım." dedi.Devrek Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan da, yaptığı kısa konuşmada, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı olarak çağdaş eğitim sisteminden taviz vermelerinin mümkün olmadığını ifade etti.
KOÇAL, TSO'YU ZİYARET ETİ
CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, beraberinde Devrek CHP İlçe yöneticileri, Belediye Meclis üyeleri ve İl Genel Meclis üyeleriyle birlikte Devrek Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Ziyarette, TSO Başkanı Mehmet Oktay'dan esnaf ve sanatkarların sorunları ile ilgili bilgi alan Koçal, Ticaret Odası'na kayıtlı üyelerin son yıllarda ekonomik olarak sıkıntı içerisinde olduklarını belirterek, "Bu çarkın dönmesi üretimden geçiyor.
Zonguldak'ta her şey var, deniz, orman, karayolumuz var insan çalışabiliri insan gücü de var ama ne yazık ki, son yıllarda üretim ekonomisi uygulanmıyor" diyerek, bir an önce tüketim ekonomisinden üretim ekonomisine geçilmesinde yarar olduğunu söyledi.