Suudi Arabistan 21 yaşındaki bir genci kafasını keserek idam etmek ve ardından cesedini halka açık bir alanda sergilemek için çarmıha germek üzere. Bu ülke, kısa süre önce Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi’nin bir komitesinin başına getirildi. Eğer mesele çok ciddi olmasaydı, bu duruma komik bile diyebilirdik.


Ali Mohammed al-Nimr hükümet karşıtı gösterilere katıldığı gerekçesiyle gözaltına alındı ve işkence altında alınan itirafıyla mahkum edildi. Ne yazık ki, Ali’nin vakası krallıkta görülen tekil bir durum değil -- Suudi Arabistan bu yıl 100’den fazla kişiyi idam etti. Bu, iki günde bir, bir idam anlamına geliyor!

Fransa, Suudi Arabistan’dan bu idamı durdurmasını talep etti ama ABD, Birleşik Krallık ve Almanya'nın da rejimle son derece samimi ilişkileri var. Acilen harekete geçilmesini sağlamanın en etkili yolu, isyanımızı Suudi müttefiklerini ikna edebilecek olan bu liderlere yöneltmek olacak. Ali her an infaz edilebilir; onu kurtarmak için hemen imzala ve ardından bu insan hakları komedisine bir son ver.

 

TEPKİ GÖSTERİYORSAN; TIKLA VE İMZALA

https://secure.avaaz.org/tr/stop_saudi_beheadings_loc/?bYWFAjb&v=65545