Kdz. Ereğli’nin dört bir yanını saran tabela kirliliğinin ötesinde ayrıca ihale edilen ilan panolarının gelişi-güzel yerleştirilmesinin yarattığı sıkıntılardan biri eski hastane kavşağında ortaya çıkmış ve görüş açısını kapatan ilan panosu haberlere konu olmuştu. Hastane kavşağındaki ilan panosunun, hastaneye dönüş tarafında kalan bölümü sökülerek, aynı hizaya yerleştirilerek nispeten görüş açısını kapatmasının önüne geçildi. Kentin her binası ve çevresinde tabela ve görüntü kirliliğine karşı alınması gereken önlemlerle ilgili ciddi bir çalışma ortaya konulmuyor.

 

Öte yandan, Kdz. Ereğli belediyesi tarafından daha önce alınan bir kararda, tabela kirliliği ile ilgili çalışma yapılması görüşülüp karara bağlanırken, kent içi  numaralı sokak uygulamasına geçilmesi kabul edilmişti. Bu karar çerçevesinde örnek belediyelerde araştırma yapılarak uygulamaya geçilmesi konusundaki girişimler de sonuçsuz kaldı.

 

Bilindiği gibi; aynı meclis toplantısında Kdz. Ereğli sahil yolu üzerinde ve deniz tarafındaki tabelaların kaldırılması da kararlaştırılmış ve bu karar çerçevesinde yolun deniz  yakasındaki tüm tabelalar sökülmüştü. Son dönemlerde bu kararın da delindiği gözleniyor. (Haber Merkezi)