Kdz.Ereğli'de yaya geçidinden yolun karşısına geçmeye çalışan yaşlı bir kişi, otomobil çarpması sonucu ağır yaralandı. Kaza yapan aracın sürücünün polise, hatanın yayada olduğunu söylemesine görgü tanığı kadınlar sert tepki gösterdi.

Edinilen bilgiye göre kaza 14.50 sularında Sahil Bulvarı Sahil Taksi karşısında meydana geldi. K.A. (41) idaresindeki 67 LT 047 plakalı araç, Bozahane mevkiindeki yaya geçidinde karşıdan karşıya geçmek isteyen Faik Turhan (82)'a çarptı. Çarpmanın etkisi ile yolun kenarına savrulan ve ağır yaralanan Turhan'a ilk müdahaleyi çevredeki vatandaşlar ve diğer sürücüler yaptı. Turhan, özel bir hastanenin ambulansıyla hastaneye kaldırıldı.

Kazanın oluş şeklini polise anlatan sürücüye çevrede bulunan kadınlar tepki gösterdi. Kazanın kaldırımın hemen başında olduğunu ve yayanın karşıdan karşıya geçmeyi tamamlamak üzere olduğunu söyleyen görgü şahitleri, sürücüyü yalancılıkla suçladı. Yaşanan tartışmaya diğer vatandaşlarında karışması tansiyonu kısa sürede yükseltti. Araya giren trafik ekipleri olayın daha da büyümesini engelledi. Sürücü K.A. ifadesi alınmak üzere Merkez Karakolu'na götürüldü.

Ağır yaralanan Faik Turhan'ın kaldırıldığı özel hastanede tedavisinin sürdüğü ve hayati tehlikeyi atlatamadığı bildirildi.