İşçi Partisi (İP) Zonguldak İl Başkanlığı Sekreteri Savaş Oruç, hükümetin sadece Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy’ü değil, Çatalağzı Termik Santrali’ni de (ÇATES) satmak istediğini belirterek, Zonguldak halkını mücadeleye çağırdı. 
Yatağan işçisinin; Yatağan’a, Yeniköy’e ve Kemerköy’e sahip çıkmak için aylardır mücadele verdiğini, şimdi de, santraller için, madenler için 24 Ocak’ta Ankara’ya yürüyeceğini belirten İl Sekreteri Oruç, “Gazetelere demeç vermekle ÇATES’in satılmasını engelleyeceğinizi mi sanıyorsunuz? Bütün sendikaları, bütün kitle örgütlerini, bütün partileri, enerji işçilerini, maden işçilerini, 24 Ocak’ta Ankara’da olmaya, Yatağan işçisi ile yüz binler ile birleşerek, santrallerimize, madenlerimize sahip çıkmaya çağırıyoruz” dedi.
Oruç, yazılı açıklamasında, şunları söyledi:

“YATAĞAN İŞÇİSİ ZONGULDAK’I 
ÇAĞIRIYOR, HAYDİ ZONGULDAK”
“Fabrikalarımıza, geleceğimize ve bağımsızlığımıza sahip çıkmak için yürüyorlar. Hükümet sadece Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy’ü değil, Çatalağzı Termik Santrali’ni de satmak istiyor. Zonguldaklı sendikacılara, kitle örgütlerinin ve partilerin yöneticilerine sesleniyoruz; Yatağan geleceğimiz, vatanımız, bağımsızlığımız da, ÇATES nedir? ÇATES’in, işçi için, sendikacılar için, dernekler, partiler için, Zonguldak için, ülke için, vatan için değeri yok mudur? ‘ÇATES, sadece enerji değil, işsize iştir, madeni ayakta tutan fabrikadır’ diyorsunuz. ‘ÇATES satılırsa TTK da yok olacak, Zonguldak göçlerin kenti olacak’ diyorsunuz. 
Bütün bunlar doğru. Madem böyle, neden kılınız kıpırdamaz? Gazetelere demeç vermekle fabrikanın satılmasını engelleyeceğinizi mi sanıyorsunuz? ÇATES’i satmak isteyenlerin, gazetelere demeç vermekten başka iş yapmayışınız karşısında, tınmayacakları açık değil mi? Bu boş sözlerin işe yaracağına, kendiniz inanıyor musunuz bari? Zonguldak halkı! 24 Ocak’ta on binler Ankara’ya akacak. Ankara halkıyla birleşecek, yüz binler olacaklar. Zonguldak halkı, gün bugündür. 
Oturduğumuz yerden ÇATES’e sahip çıkabileceğimizi sanıyorsanız, kılımızı kıpırdatmadan santrallerimize, madenimize, Zonguldak’ımıza sahip çıkılacağını sanıyorsanız, büyük yanılgı içindesiniz. ‘Yatağan işçisiyle omuz omuza olmak’ diye bir görevimiz var. ‘ÇATES’i savunmak’ diye bir görevimiz var. 
‘Zonguldak’a sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmak’ diye bir görevimiz var. ‘24 Ocak’ta Ankara’da olmak’ diye bir görevimiz var. Bütün sendikaları, bütün kitle örgütlerini, bütün partileri, enerji işçilerini, maden işçilerini, 24 Ocak’ta Ankara’da olmaya, Yatağan işçisi ile yüz binler ile birleşerek, santrallerimize, madenlerimize sahip çıkmaya çağırıyoruz. Haydi!”