Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, MHP Merkez İlçe Başkanı Ahmet Şehit, MHP İl Kadın Kolları Başkanı Mevlüde Yalçıner, Zonguldak Belediye Başkan Adayı Gürkan Gülay ve partililer, “Çatalağzı Termik Santrali’nin Özelleştirilmesine Karşıysan Sen De Bir İmza At” kampanyasında toplanan imzaları Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı ve MHP Genel Merkezi’ne yolladılar. Toplanan imzaların yanı sıra, konunun hassasiyetini belirten birer mektup da gönderildi. 
İl Başkanı Hamdi Ayan, konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi: 
“Kampanyası sonucunda toplamış olduğumuz imzalarımızı başta Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakana, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığına ve Milliyetçi Hareket Partisi Sayın Genel Başkanına bilgi amaçlı gönderiyoruz. Bizler 5 Şubat’ta yapılacak olan ihalenin en azından 21 Nisan’a atılmasından dolayı, daha doğrusu seçimden sonraya bırakılmasından dolayı bir nebze hoşnuduz. Fakat Zonguldak’ın bekası bakımından mutlaka Çatalağzı Termik Santrali’nin özelleştirilmesine karşı olduğumuzu yineliyoruz.” 

 

BAŞBAKAN, CUMHURBAŞKANI VE 
ENERJİ BAKANLIĞI’NA MEKTUP

“Başbakana, Cumhurbaşkanlığına ve Bakanlığa yazmış olduğumuz mektupta, ‘Özelleştirilme kapsamına alınmış olan Zonguldak Çatalağzı Termik Santrali 5 Şubat 2014 günü ihalesi yapılacağıyla ilgili olarak resmi gazetenin mükerrer sayısında yayınlanmış olup söz konusu ihalenin 21 Nisan 2014 gününe ertelenmesi özelleştirilme idaresi tarafından kamuoyuna duyurulmuştur. ÇATES bilindiği üzere Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun ara ürünü olarak tabir edilen, taşkömürünü yakma maksadı ile entegre olup, Marmara Bölgesi’nin elektrik ihtiyacını karşılamak için hizmete sunulmuştur. Şuan itibariyle sosyal, kültürel ve ekonomik olarak büyük bir çöküntü içerisinde olan Zonguldak’ımızın son kalesi olarak tabir edeceğimiz bu kurum eğer özelleştirme gerçekleşirse başta Türkiye Taşkömürü Kurumu olmak üzere, redevans sahalarının kısa bir zaman içerisinde kendini bitireceği ve Zonguldak ilimizin çökeceği anlamına gelmektedir. Milliyetçi Hareket Partisi İl Teşkilatları olarak ve şehirde yaşayan bireyler olarak Zonguldak halkının böyle bir eziyeti hak etmediğini düşünüyor, ihalenin tekrar gözden geçirilip, gündemden tamamen kaldırılmasını arz ediyoruz. Bununla birlikte Türkiye Taşkömürü Kurumunun üretiminin arttırılabilmesi için, işsizliğin bir nebze önüne geçebilmek için kuruma acilen 5 bin işçinin alınması şehrimiz ve devletimiz menfaatine olacaktır’ sözlerine yer verdik.”

 

GENEL BAŞKANIMIZIN 
TALİMATLARINI BEKLİYORUZ 

“Sayın Genel Başkanımıza da; ‘İstanbul Milletvekilimiz Sayın Celal Adam Bey’in, Başbakanın cevaplaması üzerine vermiş olduğu soru önergesi doğrultusunda, Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak İl Teşkilatı olarak, ‘Çatalağzı Termik Santrali’nin özelleşmesine karşı isen sende bir imza at’ kampanyamızın imza sirkülerinin bir takımı Cumhurbaşkanlığına, bir takımı Başbakanlık makamına, bir takımı da Enerji Bakanlığı’na gönderilmiştir. Sayın Genel Başkanım; bahse konu ÇATES’in özelleşmesi durumunda şehrimizin ekonomik olarak çökmesi anlamına geleceğinden özelleştirilmenin tamamen gündemden kaldırılması için elimizden gelen gayreti göstermekteyiz. Bu konuya olan hassasiyetinizi biliyor ve talimatlarınızı bekliyoruz’ şeklinde mektup yazdık. Bu mektuplar da gönderilecektir.”

 

“ZONGULDAK BÜYÜK 
HASSASİYETLE YAKLAŞTI”

“7 saat içerisinde Zonguldak Merkez’de toplanan imza 2 bin 310’dur. Yeri bakımından emniyet kaldırmamızı istedi ve durduramadık. 3 saat içerisinde Kilimli’de 700, 4 saatte de Çatalağzı’nda 756 civarında imza toplantı. 14 saatte toplam 3 bin 766 imza topladık. Eğer bu imza kampanyasını genişleterek yapmış olsaydık, Zonguldak’ın yüzde 50’si buna imza atacaktı. Zonguldak bu konuya çok büyük bir hassasiyetle yaklaşmıştır.”