Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nın “Yol Ayrımı” başlığıyla çıkan derginin son sayısında ÇATES’in özelleştirilmesi sürecindeki kentin yaşadığı yol ayrımına vurgu yapıldı.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nın Yayın Organı olan ve 2 ayda bir çıkartılan derginin Kasım-Aralık sayısı çıktı. Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Salih Demir’in ÇATES’in bölge ve Türkiye için önemini anlattığı “Yol Ayrımı” başlıklı yazısı kapağa taşınırken, ithal kömür kullanacak bir firmanın eline geçmesi durumunda yaşanacak işsizlik, kaos ve ülke zararına dikkat çekildi.

5 Şubat 2014 tarihinde ihaleye çıkartılan ÇATES konusundaki tüm gelişmelerin ve yapılan girişimlerin yer aldığı dergide Dünya Gazetesi Yazarlarından Osman Arolat, Rüştü Bozkurt ve Talip Aktaş’ın gazetelerinde yer alan ÇATES ile ilgili yorumlarına yer verildi.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Renda Okay’ın “Zonguldak kazansın” başlığıyla yayınlanan köşesinde yerel seçimlere dikkat çekilip şehrin ufkunu açacak projelerin gerçekleştirilmesi gereği vurgulandı.

Filyos Projesi’ndeki gelişmelerle ilgili haberlere de yer verilen dergide, “Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Bölgesel Toplantısı” ile ilgili detaylara da yer verildi. Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nın son 2 ay içerisinde gerçekleştirdiği etkinlik ve ziyaretlerin yer aldığı dergide, Zonguldak TSO Kadın Girişimciler Kurulu’nun Bartın Kadın Girişimciler Kurulu ile yaptığı Konya gezisi anlatıldı. Bülent Ecevit Üniversitesi tarafından hayırsever işadamlarına ödül verilmesi haberine de yer verilen dergide, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun “Yapısal Reformlara Devam Edilmeli” açıklaması yer aldı.

Kdz. Ereğli, Alaplı ve Devrek Ticaret ve Sanayi Odalarının yaptıkları etkinliklere de geniş yer ayrılan dergide BAKKA’nın gerçekleştirmiş olduğu çalışmalar da duyuruldu.

Sağlık sayfasında BEÜ Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı ve Dekan Yardımcısı Dr. Nejat Demircan’ın hazırladığı “Boşanmaya erişkinlerin yanıtı” başlığı ile boşanmanın çocuklar üzerindeki etkileri anlatıldı.

“Zonguldak’ta 2013” başlığı altında hazırlanan 2 sayfada kentte hafızalarda kalan önemli olaylar hatırlatıldı.

Zonguldak’ın eski fotoğraflarından oluşan “Bir zamanlar Zonguldak” başlıklı Nostalji sayfasında kent merkezinin eski hali fotoğraflarla anlatıldı.

Gezelim-Görelim sayfasında “Zonguldak’ın oksijen deposu Elvanpazarcık” tanıtıldı. Derginin Sevindik-Üzüldük bölümünde yine son 2 ay içerisinde yaşanan sevindirici ve üzücü olaylara yer verildi.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nın dergisi, bundan önceki sayılar gibi Türkiye genelindeki 365 Oda ve Borsa Başkanları, Bakan, Milletvekilleri ve Belediye Başkanları ile tüm üyelere ulaştırılacak.