Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. ÇATES’in Zonguldak’taki sanayiciler tarafından alınmasının güzel bir gelişme olduğunu söyleyen MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak’a Zonguldak TSO Başkanı M. Salih Demir tarafından Filyos Projesi’nde yer tahsisinin bir an önce yapılmasının önemi anlatıldı.

 

 

MÜSİAD Genel Başkanı ve beraberindekilere Zonguldak ve Oda ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Zonguldak TSO Başkanı M. Salih Demir, kentin Türkiye'de göç veren iller arasında önemli yer tuttuğunu belirterek, "Bu tür ziyaretlere ihtiyacımız var. Zonguldak göç veren illerin başında geliyor. Nasıl göçü durdurabiliriz, bu konuda araştırmalar yapıyoruz" dedi.

 

“ÇATES’İN ZONGULDAK SANAYİCİSİNİN ALMASI GÜZEL BİR GELİŞME”

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, yaptığı konuşmada, ÇATES’in Zonguldak sanayicisinin almasının güzel bir gelişme olduğunu vurguladı.

Faaliyetlerini yurt dışında da sürdürdüklerini belirten Olpak, "ÇATES hayırlı olsun. Çatalağzı Termik Santralinin özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifin kentteki sanayiciler tarafından verilmesi güzel bir gelişme. Türkiye’de 76 noktada faaliyetlerimizi yürütüyor, yurt dışı faaliyetlerimize de devam ediyoruz. Kuruluşumuzdaki iş adamı arkadaşlarımız sizlerle birlikte çalışmalar yapacaktır. Alternatif değil de yeni soluk, yeni nefes olma çabasındayız. Zonguldak’ın gelişimine katkı sağlayacağız” dedi.

Derneklerinin yayınları hakkında da bilgi veren Başkan Olpak’a Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nın çıkardığı 2014 İktisadi Durum Raporu dergisi takdim edildi.

 

FİLYOS PROJESİ’NDE YER TAHSİSİ VURGUSU…

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak’a Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nın çıkardığı, yer tahsisi talebinin dile getirildiği derginin kapağındaki Filyos Projesi’nin planını gösteren Zonguldak TSO Başkanı M. Salih Demir, son gelişmeleri anlattı. Projenin Başbakanın önünde olduğunu belirten Başkan Demir, “Limanın ihalesi yapıldı. Bunun inşaatı 4 yıl sürecek. Limanın bitişi beklenirse bir 4 yıl da fabrikaların inşaatı sürer, böylece 8 yıl beklenmiş olunur. Biz, yer tahsisinin de hemen yapılmasıyla en az 4 yılın kazanılacağını söylüyoruz. Filyos Projesi kapsamında 20 bin kişi inşaat aşamasında, 14 bin kişi ise fabrikaların inşaatı bittiğinde daimi olarak çalışacak. Sizler de görüşmelerinizde bu konunun önemini Başbakan ve Ulaştırma Bakanı başta olmak üzere gerekli yerlere söylerseniz seviniriz” dedi.

 

Filyos Projesi hakkında bilgi sahibi olduğunu ama bu derece detaylı ve öneme sahip olduğunu yeni öğrendiğini ifade eden MÜSİAD Genel Bakanı Olpak, ellerinden geleni yapacağını vurguladı. Zonguldak TSO Başkanı M. Salih Demir, Genel Başkan Olpak’a madenci heykeli hediye ederken Olpak da Demir'e hatıra ormanına adına diktikleri 20 fidanın belgesini takdim etti. Ziyarette Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Zafer Sağlam, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri hazır bulundu.

(Haber Merkezi)