Alaplı'da bir apartmanın çatı katında yangın çıktı, binadaki 2 kişi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.


Alaplı Merkez Mahallesi Hükümet Konağı karşısındaki 6 katlı bir apartmanın çatı katında sabaha karşı henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.
Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, binanın 6 katında bulunduğu öğrenilen ve yoğun dumandan etkilenen 2 kişi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.
Sağlık ekiplerince ambulansa alınarak müdahale edilen bina sakinlerinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.


Yangın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saat süren çalışması sonucunda söndürüldü.Olay yerine Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’de gelerek incelemelerde bulundu.
Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın, Sabaha karşı çıkan yangına anında müdahele ettiklerini belirterek, “Şehir merkezinde hükümet konağını hemen karşlısında 6 katlı binasnın çatı katında meydana gelen yangın İlçemizin bir çok yerinde vatandaşlarımız tarafından görülmesi üzerine ihbar verildi. Bizde olay yerine kısa sürede gelerek 6 katta başlayarak çatı katına sıcrayan yangını kısa sürede söndürdük. Binalarda yan yana olduğu için diğer binalara sıcramaması için ekiplerimiz olağan üstü bir çaba gösterdiler. 2 vatandaşımız içerden çıkartık. Yaralımız yok.” dedi.