Göçen bölümün alt tarafındaki arsanın sahibi olan Ahmet Kasap, istinat duvarının yapımı sırasında binasına taşların düşmesi sonucunda evinin oturulmaz olduğuna da dikkat çekti.

 

Karadeniz Ereğli’nin Doktorlar Sitesi’ne giden Çavdarlı Yokuşunda Cumartesi günü akşamüstü göçük meydana geldi. Cehennemağzı Mağaralarının tam karşısındaki bu alanda, önce çatır çatır sesler geldiğini ve ardından gürültü ile yolun göçtüğünü belirten  vatandaşlar büyük bir korku yaşadıklarını belirttiler. Göçüğün ardından  yıkılan bölümden gelen  seslerin uzun süre devam ettiğini ifade eden görgü tanıkları, “İyi ki hava bir süredir yağmursuzdu.” Diye konuşurken, yağmurlu bir havada bu yol ve çevresindeki alanda  daha büyük göçükler yaşanabileceğine vurgu yaptılar.



Göçüğün meydana geldiği yolun alt bölümündeki arsanın sahibi olan Ahmet Kasap, göçen bölümün yapımı sırasında büyük büyük taşların yuvarlanarak içinde oturdukları binayı göçerttiğini ve binayı boşaltarak kiraya gittiklerini  ve kendilerine kimsenin sahip çıkmadığını anlattı.

Gazetemiz muhabirine yıkılan bölümün dışındaki aynı istinat duvarlarında betonların kesildiğini, taş duvarın oynadığını ve tüm alanın büyük bir tehlike altında bulunduğunu da belirterek,  “Yetkilileri daha büyük facia olmaması konusunda uyarıyorum.” Dedi.