AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Çaturoğlu, “Engellilik doğuştan olabileceği gibi insan hayatının herhangi bir döneminde meydana gelecek bir kaza sonucunda da oluşabilir. Her insan, potansiyel bir engelli adayıdır” dedi.
AK Parti olarak engelli vatandaşlara pozitif ayrımcılık uyguladıklarını belirten Milletvekili Çaturoğlu açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

‘HER İNSAN ENGELLİ ADAYIDIR’

“Engellilik, sadece bireyin ya da mensubu olduğu toplumun değil, tüm insanlığın ortak sorunudur. Engelli olmak kişinin tercihi değildir. Engellilik doğuştan olabileceği gibi insan hayatının herhangi bir döneminde meydana gelecek bir kaza sonucunda da oluşabilir. Her insan, potansiyel bir engelli adayıdır.

Demokratik bir toplumun en önemli göstergesi o toplumu oluşturan tüm bireylerin eşit haklara sahip olması ve bu haklardan etkin bir biçimde yararlanmasıdır. Anayasamızda, engelliler için alınacak tedbirlerin eşitlik ilkesine aykırı sayılmayacağı, yasalarda engellilere pozitif ayrıcalıklar tanınabileceği şeklinde hüküm altına alınmıştır. Bu bağlamda AK Parti olarak biz de engelli vatandaşlarımıza pozitif ayrımcılık uygulayarak onları toplumun her alanında görünür kılacak adımlar attık ve atmaya da devam ediyoruz.

‘STANDART YAŞAM KALİTESİ VAR’

Engelli vatandaşlarımıza engelsiz bir dünya sunmak adına reform niteliğinde çalışmalara imza atarak, Türkiye’deki engellilerin sosyal haklardan ve hizmetlerden yararlanma kapsamında ciddi manada çalışmalar yaptık. Bu güne kadar engellilerimizin kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlamak üzere maaş ve sosyal haklarda önemli iyileştirmelere gittik. Sosyal güvencesi olsun ya da olmasın ağır engellilerin bakım ücreti alabilmelerini sağladık. 18 yaşın altındaki engelli çocuklara maaş bağladık. Engelli çalıştırma zorunluluğu getirdik. Bugün devletin pek çok kademesinde istihdam edilen engelli kardeşlerimizin sayısı 50 bine yaklaştı. Artık her bir engelli kardeşimizin standart bir yaşam kalitesi var.

Engelli vatandaşlarımız için daha yaşanılabilir bir ülke inşa etmeye ve her zaman engelli kardeşlerimizin sorunlarını gündemimizde tutmaya devam edeceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerle; bütün engelli vatandaşlarımızın engelliler haftasını kutluyor, sağlık ve esenlikler diliyorum.”