Kurtuluş Savaşı’mızın  tek deniz çatışmasının yaşandığı ve tek deniz şehidinin verildiği Kdz. Ereğli’deki Alemdar Gemisi’nin Fransızlardan kurtarılması olayının şanlı tarihimizdeki yerini ifade etmek amacıyla yapılan Alemdar Gemisi’ne “İstiklal Madalyası” isteniyor. İlçe halkının bu isteğine ilgisiz kalmayan ve Alemdar Gemisi’ni Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yöneticilerini, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman ile 1 saati aşkın süreyle görüştüren AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, “Bu kanunu da çıkaracağız” dedi.

 

Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla 3621 sayılı kıyı kanununun 6 ncı maddesinin 4. fıkrasına  Trabzon ve Zonguldak’ın eklendiğini söyleyen Çaturoğlu, “Bölgemiz açısından çok önemli bir değişikliği gerçekleştirdik. Alemdar Gemisi’ne İstiklal Madalyası verilmesi için de kanunu çıkaracağız. Hiç merak etmeyin” sözleriyle konuştu.

Bilindiği gibi bu görüşmede, TBMM Başkanı Kahraman, Milletvekili Çaturoğlu’na kanun teklifini hazırlayıp getirmesi durumunda, konuyu meclis gündemine alacağını söylemişti. 


İLGİLİ HABER LİNKİ


www.ereglionder.com.tr/guncel/teklif-caturoglundan-tam-destek-kahramandan-h72439.html