Çaturoğlu, ayrıca Erdemir’in söz verdiği Metalurji Fakültesinin de akıbetini sorduğu ziyarette sonrasında hangi gelişmelerin yaşanacağı merakla bekleniyor.

 

 

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu tarafından gönderilen yazılı açıklamada, OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem’e hem hayırlı olsun, hem de Kdz.Ereğli ve bölgemizin taleplerini iletmek maksatlı bir ziyareti gerçekleştirdiğini bildirildi. .

Çaturoğlu, yaptığı yazılı açıklamada kamuoyu ile şu bilgileri paylaştı:



ERDEMİR YÜZÜNÜ EREĞLİ’YE DÖNMELİ

OYAK Genel Müdürlüğüne atanan Süleyman Savaş Erdem’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundum ve ziyaretimizde özellikle Kdz.Ereğli ve bölgemizin taleplerini ilettim. Genel Müdür ERDEM’e; ERDEMİR’in Ereğli’miz ve Ülkemiz için hayati öneme sahip gözbebeği bir kuruluşumuz olduğunu, ekonomik ve sosyal yönden Ereğli’miz ve bölgemizin kalkınmasına çok büyük katkılar sağladığını, ancak ERDEMİR’in özelleştirildikten sonra satış, satın alma (tedarik), nakliyat, liman hizmetleri, yerel yönetimle ilişkiler ile kurumsal ve sosyal sorumluluk politikalarının Ereğli’mizin ve bölgemizin aleyhine geliştiğini, bunun tüm kesimler tarafından memnuniyetsizlikle karşılandığını ve ERDEMİR’in bu konularda azami oranda Ereğli ve Bölge insanına yüzünün dönmesi gerektiğini belirttik.



METALURJİ VE KİMYA FAKÜLTESİ NE OLDU?

Bununla birlikte ERDEMİR AR-GE merkezinin açılış töreni esnasında bizzat Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır tarafından sözü verilen Erdemir 50. Yıl Metalürji ve Kimya Fakültesinin akıbetini sorduk.

Tüm bu konuların Ereğli ve bölgemiz halkı adına takipçisi olduğumuzu da ifade ettik.



AYRINTILI ÇALIŞMA SONRASI AÇIKLAMA GELECEK

Genel Müdür ERDEM, tüm bu konularla ilgili olarak kurumun kendisine verdiği yetkiler çerçevesinde ve üst düzey yöneticilerle de görüşmek suretiyle ayrıntılı olarak çalışacaklarını ifade ettiler.

İleriki günlerde bu çalışmaların değerlendirileceği bir toplantının yapılması kararlaştırılmak suretiyle ziyaretimiz sona ermiştir.”