AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Kdz.Ereğli Belediye ve ZONÇEB Başkanı Hüseyin Uysal, Çaycuma İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu ve Beycuma Belediye Başkanı Vural Kundakçıoğlu ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’yi ziyaret etiklerini bildirdi.  Çaturoğlu, Bakana ZONÇEB, belediyeler, il özel idaresi ve köylere hizmet götürme birliklerinin taleplerini ilettiklerini açıklarken şunları ifade etti.

“TBMM Tatile girmeden önce Belediye ve İlçe başkanlarımızla birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki’yi ziyaret ederek, çevre kirliliğin giderilmesi için ZONÇEB, belediyeler, İl Özel İdaresi ve Köylere Hizmet Götürme birliklerinin ihtiyacı olan çöp konteyneri ve araç taleplerini ilettik. Ayrıca, Ereğli Belediye Başkanımız Sayın Uysal “Sıfır Atık” projelerine destek verilmesini, ZONÇEB’in Zonguldak katı atık depolama alanı ikinci lot yapım işi için şartlı nakit yardım transferinden destek verilmesini, Beycuma Belediye Başkanımız Sayın Kundakçıoğlu ise Merkez mahalle çevre düzenlemesi için kredi talebinin onaylanması taleplerini ilettiler.

Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Özhaseki ise belediyeler, İl Özel İdaresi, Köylere hizmet götürme birlikleri ile ZONÇEB’in talepleri ile ilgili olarak yakinen ilgileneceğini belirttiler. İlimize göstermiş olduğu ilgiden dolayı Sayın Bakanımıza teşekkür ediyoruz.”