Milletvekili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi. “ZONDEF (Zonguldaklı Dernekler Federasyonu) ve Zonguldak Bartın Karabük Esenyurt Eski 67’liler Derneğinin İstanbul Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezinde 9 uncusunudüzenlemiş olduğu maden şehitlerini anma gecesine katıldım.Geceye İstanbul’da yaşayan hemşehrilerimiz büyük bir ilgi göstermişlerdir. ZONDEF’E bağlı 22 derneğin yanı sıra diğer illerin dernekleri ve çok sayıda misafirde katılım gösterdi. Kültür merkezinin içi ve dışı hınca hınç doluydu. Yaklaşık 1800 hemşehrimiz toplantıya katıldı.

 

BAKAN DA KATILDI

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan veEsenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlugeceyi onurlandırdılar. Tören Kuranı kerim tilaveti ve dualarla başladı. Bir kardeşimiz maden şehitleri için yazdığı şiiri okudu.Gecede Sayın Bakanımız, ben, belediye başkanımız, dernek başkanımız ve kazadan kurtulan Devrek Adatepe Muhtarı Dursun Doruköz konuştu.Bakanımız Sayın Arslan konuşmasında şehit madenciler rahmet diledi, genel konuları ile Filyos projesi konusuna değindi. Bizde maden şehitlerimize rahmet yakınlarına başsağlığı diledik. Gurbetteki hemşehrilemizle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğumuzu ifade ettik ve Zonguldak için yapılan yatırımlardan bahsettik. Esenyurt Belediye Başkanı Kadıoğlu ise kendi akrabalarının da Zonguldak madenlerinde çalıştığından bahsetti. Dernek Başkanı Doruköz, bu programın 9 uncusunu yaptıklarını ilk defa bir Zonguldak Milletvekilinin ve bir bakanın toplantıya katılım sağladığını ifade etti ve tüm katılımcılara teşekkür etti. Program sonunda şehit madenci yakınlarına da madenci bareti giydirildi. Maden şehitlerini anma gecesinde konuşmacıları maden ve tüm şehitlerimize rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabırlar dilediler ve bu tür olayların bir daha tekerrür etmemesini temenni ettiler.

 

ÇATUROĞLU, ESKİ 67’LİLER DERNEĞİ ZİYARET ETTİ

Milletvekili Çaturoğlu, sözlerine şöyle devam etti; program bittikten sonra başkanlarımızla birlikte dernek merkezini ziyaret ederek, bir süre orada karşılıklı sohbet yaptık ve hemşehrilerimiz talep ve önerilerini aldık"