ÇİMENOĞLU'NDAN ÇATUROĞLU'NA: Belediye başkanlığına başlarken ve ayrılırken kendinize ve eşinize ait mal varlığını kamuoyuna açıkladınız mı, açıklamayı düşünüyor musunuz?

Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu yaptığı açıklamasında, Alaplı Kapalı Pazar Yeri'nin satılarak yaklaşık bin kişinin çalışacağı fabrika kurulması ve Alaplı Limanı yapımı ile ilgili olarak AKP Alaplı İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu'nun basın yayın organlarında çıkan eleştiri adına söylemiş olduğu sözleri üzüntü ile okuduğunu belirterek şöyle dedi:

"Konu ile ilgili olarak olumsuz görüşlerini bildirip katılıp katılmamak başka bir şey, hakarete varan iftiralarda bulunmak başka bir şeydir. Bizler siyasete belirli bir seviye getirerek, fikir tartışmalarının olgunlukla yapılmasını sağlaması gereken toplum liderleriyiz.

Ama maalesef Çaturoğlu, "sen külahıma anlat", 

"inek otlatmaya yarar" gibi seviyesiz ve

"bu konu seçim çalışmalarında pazarlık konusu oldu mu?", 

"birilerine rant sahası mı açılmak istenmektedir?",

"belediye, siyasetçi, işadamı dayanışması",

"gizli ortak",

"unutmayalım ki şeffaflık ve dürüstlük sadece belediyenin aylık bilançosunu eski PTT binasına asmakla olmaz"  gibi iftiralarla dolu cümleler sarf etmiştir.

Tekrar söylüyorum; bir konuya karşı çıkıp eleştirmek başka, iftiralar atmak başka şeydir. Diyorsunuz ki, "şeffaflık sadece bilânço açıklamakla olmaz" ama atladığınız başka şeylerde var. Ben sadece "bilânço" açıklamakla kalmıyor, ayrıca "şeffaflık" adına belediye meclis toplantılarını, Belediye Çay Bahçesinde, üstelik gündem maddelerini Belediye hoparlöründen anons ettirerek halka açık yapıyorum. Siz belediye başkanlığınız döneminde özellikle imar değişikliklerinin olduğu kaç tane belediye meclis toplantısını halka açık ve şeffaf yaptınız? Ben yine şeffaflık adına Alaplı Belediyesi internet sitesinde "başkan" bölümünde eşim ve kendime ait mal varlığımı devamlı olarak yayınlıyorum. Kaldı ki; 1994-1999 yılları arasında belediye başkanlığı yaptığım dönemde ekte sunulduğu gibi belediyeye başlarken ve ayrılırken mal varlığımı açıkladım. Siz belediye başkanlığına başlarken ve ayrılırken kendinize ve eşinize ait mal varlığını kamuoyuna açıkladınız mı, açıklamayı düşünüyor musunuz? Esas olarak şeffaflığın böyle olacağı kanısındayım."