AKP Alaplı İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, Alaplı’da yüzde 56,7 oy oranı alarak Zonguldak İlçeleri arasında en yüksek oyu almanın farklı heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek tüm Alaplı halkına teşekkür etti.

Çaturoğoğlu, “Alaplılı kardeşlerimiz bir kez daha güvene, istikrara, vizyona, demokrasinin gelişmesine ve insan haklarına oy vermişlerdir” dedi.

AKP olarak farklı heyecanları bir arada yaşadıklarını kaydeden Çaturoğlu, “Türkiye çapında oy oranlarına baktığımızda her 2 seçmenden 1 tanesi Alaplı’da ise her 5 seçmenden 3’tanesi oyunu Ak Partiden yana kulanmış olmasının sevincini ve mutluluğunu yaşıyoruz

Demokrasi tarihinde ilk defa bir parti 3 defa oylarını artırmak suretiyle İktidara gelmenin heyecanını yaşıyoruz. Daha önce rahmetli Adnan Menderes üç kez üst üste halkın teveccühüne mazhar olmuş ancak oy oranları azalmıştı. Bu açıdan Ak Partimizin bu başarısı bir ilktir. Alaplı’da yine her zamanki gibi barış içerisinde demokratik bir seçim geçirdik. Gerek seçim kampanyası esnasında gerekse seçim günü ve sonrası kayda değer hiçbir olayın olmaması memnuniyet vericidir ve şehirde demokrasi kültürünün olgunlaştığına ve oturduğuna işaret teşkil etmektedir. Bu sürecin daha da iyileşeceğine inanıyorum. Çünkü seçim sonrasının en önemli gündem maddelerinden birisinin hatta en önemlisinin yeni anayasa çalışmaları olacağı ve yeni anayasanın yapılabilmesi için toplumsal mutabakatın gerekli olması ve ana muhalefet partisinin bu çalışmalara kapısının açık olduğunu ifade etmesi önümüzde ki süreç için önemlidir ve olumludur. Alaplılı hemşerilerimizin seçimlere büyük katılım göstermesi ve tercihlerini kullanmak üzere sandıklara koşması takdire şayandır. Burada Alaplı’da seçime giren tüm partilere ve milletvekili adaylarına da bu süreçte sergiledikleri demokratik tavır ve olgunluktan dolayı kalbi teşekkürlerimi sunuyorum.

Alaplı’da yüzde 56,7 oy oranı alarak Zonguldak İlçeleri arasında en yüksek oyu almak suretiyle birinci olmamızın farklı heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Biz İl teşkilatımıza ve milletvekillerimize bunun sözünü vermiştik bu sözü yerine getirmenin onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Şüphesiz bu sonuçların alınmasında en büyük pay sahibi bu partinin kurucusu ve tartışmasız dünya lideri olan başbakanımız ve genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. O’na şükranlarımızı arz ediyoruz. Zonguldaklılar olarak büyük devlet adamı Köksal Toptan’ı, Prof. Dr. Ercan Candan’I ve Özcan Ulupınar’ı ilimizi temsilen TBMM’ye göndermenin mutluluğunu doyasıya yaşıyoruz ve Ak Partinin ve başbakanımızın ustalık döneminde onlardan yöremize hizmet açısından çok şeyler bekliyoruz. Ancak bu iyi duyguları yaşarken bir de burukluğumuz var.Sevgili milletvekili adayımız Doç. Dr. Hüseyin Yılmaz’ı meclise gönderememenin üzüntüsünü yaşıyoruz..

Tabii ki alınan bu neticeler parti olarak Alaplı teşkilatı olarak sorumluluğumuzu bir kat daha arttırmıştır.2002 yılından bu yana Alaplı İlçemiz için yaptığımız hizmetler ve çalışmalar bundan sonraki süreçte bereketle, azimle, aşk ve şevk ile artarak devam edecektir. Bize teveccüh eden halkımıza borcumuzu ödemenin en iyi yolu ona hak ettiği hizmeti fazlasıyla vermektir. Biz buna inanıyoruz. Bu vesile ile çalışmalarımızın ilk gününden seçim gününe kadar fedakârca çalışan ve tüm emeklerini, tüm enerjilerini AK Parti için, Türkiye'nin aydınlık geleceği için harcayan Milletvekillerimize, İl Başkanımız ve İl yönetimine, Belediye başkanı, il genel ve belediye meclisi üyelerimize, ilçe yönetim kurulu üyelerimize, il ve ilçe SKM Başkanlarımıza, gençlik ve kadın kolları başkan ve yöneticilerine, Milletvekili aday adaylarımıza, eski İl, İlçe, hanım ve gençlik kolları başkanlarımız ve yöneticilerine, teşkilat mensubu olmamalarına karşın bizden daha fazla çalışan ve çalışmalarımızda bizi yalnız bırakmayan gönül erlerimize, sandık görevlilerimize, köy temsilcilerimize, tüm Ak Parti camiasına köy ve mahalle muhtarlarımıza, gece gündüz demeden gözümüz ve kulağımız olan basın mensuplarımıza ve tabii ki her zaman bizleri bağılarına basan ve bizi destekleyen bize teveccüh gösteren ve verdikleri oylar ile bu sonucun oluşmasına vesile olan aziz milletimize ve Alaplı halkına çok teşekkür ediyorum. TEŞEKKÜRLER ALAPLI, TEŞEKKÜRLER ZONGULDAK,TEŞEKKÜRLER TÜRKİYE” dedi.