Alaplı Ak Parti İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, Kıyıçak Köyü Muhtarı Şükrü Kılıç'ın basına yaptığı açıklamaları değerlendirdi. Çaturoğlu, "Kıyıçak köyünü 2006 yılında Alaplı'ya katılmasını teklif etmiştik. Ancak kendilerinden bize böyle bir teklif gelmiş olsaydı elimizden geleni yapardık" dedi.
Çaturoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 2006 yılında Kıyacak Köyü için Alaplı katılması yönünde teklifte bulunduklarını bildirdi. Kıyıçak Köyü Muhtarı Kılıç ile çıkan haberlerin ardından görüştüğünü belirten Çaturoğlu, kendisinin bu doğrultuda bir açıklamasının olmadığını beyan ettiğini söyledi.Kıyacak köyünün Alaplı ile derin ilişkileri olduğunu ifade kaydeden Çaturoğlu şöyle dedi; "20 Ekim Çarşamba günü bazı yerel basın ve internet sitelerinde Kıyıcak Köyü muhtarı Şükrü Kılıç'a atfen benim ALAPLI Belediye Başkanı bulunduğum 2006 yılında güya ihtiyar heyetiyle beraber Alaplı Belediyesine bağlanmak istediklerini ancak benim kabul etmediğim mealinde beyanlar yer almıştır. Oysa gerçek durum yazılanın tam tersidir.Alaplı'ya katılmalarını biz istedik ve teklif ettik..Eğer böyle bir teklif kendilerinden gelmiş olsaydı bırakın geri çevirmeyi Alaplı'ya bağlanmak istedikleri için maddi manevi ne isterlerse elimizden gelenden daha fazlasını yapar kendilerine minnettar olurduk..Çünkü öteden beri Kıyicak yada bizim bildiğimiz eski adıyla Mevre köyünün sakinleri ile  Alaplı arasında derin ilişkiler mevcuttur.Akrabalık bağları,komşuluk ilişkileri hep üst sevide olmuştur.Tarih boyunca zaruri olan bürokratik işlemler dışında Kıyıcaklılar çoğu ihtiyaçlarını Alaplı'dan sağlamışlar ve sağlamaktadırlar. Zaten tarihte de Kıyıcak Köyünün Alaplı'ya bağlı olduğu ancak 70'li yıllarda o zamanın siyasileri tarafından Ereğli'li siyasetçilerin baskılarırla Ereğli'ye verildiği gerçeğini 7 den 70'e Alaplı'da yaşayan herkes bilir.Hatta bu gün bile Kıyıcak Köyü ormanlarına Alaplı Orman Şefliğinin bakması bir tesadüf değildir.Tarihsel gelişime bakıldığında Kıyıcak köyünün yeri Alaplı ilçesidir. Bundan dolayı görev yaptığımız her kademede Kıyıcak Köyünün Alaplı'ya bağlanmasını hep arzu ettik.
Bunları o tarihlerde  köy nuhtarımız Sn.Şükrü Kılıç ile de paylaştık.Ancak bu konu da gerekli arzu ve isteği göremedik.Halen bunu savunuyor ve arzu ediyoruz.Bunun tek taraflı hallolmayacağı açıktır.Kıyıcaklıların böyle bir talebi olması halinde elimizden gelen gayreti göstereceğimizden hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Alaplı Kıyıcaklı'lar için hep tercih konusu olmuştur,eminim hür iradelerine bırakılırsa yine Alaplı'yı tercih edeceklerinden de eminim.Biz bugün bu vesileyle tarihteki teklifimizi yineliyor ve Kıyıcak köyünü Alaplı İlçesine katılmaya davet ediyoruz.
Gerçi bu  haberler üzerine konuştuğumuz Kıyıcak Köyü muhtarımız Şükrü Kılıç kendisinin bu doğrultuda bir açıklamasının olmadığını beyan etmiş olmakla beraber yanlış algılamalara meydan verilmemesi bakımından kamuoyu ile  paylaşmak zarureti hasıl olmuştur.’