Çaturoğlu bu ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada şöyle dedi:

Türkiye Büyük Millet Meclisinde ziyaretimize gelen Hollanda’nın Ankara Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Jeroen Keldehuis ile iki ülke arasındaki ekonomik, tarihi ve kültürel ilişkiler başta olmak üzere dostluğun pekiştirilmesi konusunda yapılacaklar konuştuk ve çok yararlı bir görüşme gerçekleştirdik. Ayrıca, yeni kurulan Varlık Fonu ile 15 Temmuz darbe girişiminin öncesi ve sonrası hakkında kendilerine bilgilendirme yaptım.

Bunun yanı sıra Ülkemizin yabancı yatırımcı yönünden cazibe merkezi olduğunu ve yatırım yapılabilir bir ülke olduğumuzu, Hollandalı iş adamlarına Zonguldak’a yatırım yapmaları yönünde çağrıda bulunmalarını ve Hollandalı iş adamlarının ilimize yatırım yapmalarından da Zonguldak halkımızın memnun olacağını ilettim.

İlimizin tarihi, kültürü ve ekonomisi hakkında bilgilendirmede bulundum ve Hollanda Büyükelçisi ile birlikte ilimizde ağırlamaktan memnuniyet duyacağımızı ifade ettim. Sayın Keldeuis, Büyükelçi ile görüşüp ortak bir tarih belirledikten sonra İlimizi ziyaret edeceklerini belirttiler. Bunun yanı sıra Müsteşar Keldeuis’da bizi Ülkelerine davet ettiler. İnşallah heyet olarak Hollanda’yı ziyaret edeceğiz.

Müsteşar Keldeuis ile karşılıklı görüşmemizin devam etmesi yönünde mutabık kaldık ve karşılıklı olarak hediyeleştik.

Türkiye Büyük Millet Meclisinde bizi ziyaret ederek onurlandıran Hollanda’nın Anakara Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Sayın Keldeuis’e çok teşekkür ediyorum.