AKP Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, AK Parti Kilimli İlçe Başkanı Mahmut Kanberoğlu, Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir ve beraberindeki heyetle birlikte Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Ali Rıza Alaboyun’u ziyaret etti.

Ziyarette Çatalağzı ÇATES Elsan (Bereket Enerji) Termik Santralinde taşeronda çalışmakta iken iş akitleri fesih edilen işçiler ile Karadon Müessesi Müdürlüğünün Yapıtek firmasının iş akdini fesih etmesi nedeniyle işten çıkarılan işçilerin sorunlarını görüşüldü.

Ayrıca Rödovans işletmecilerinin merakla beklediği Bakanlar Kurulu Kararı hakkında bilgi alış verişi yapılırken, “Zonguldak Rödovans işletmeleri bu karar tasarısında var. Hem de diğerlerinden daha avantajlı bir biçimde. Çünkü yeraltı madenciliğinin en zor icra edildiği yer Zonguldak ve bu nedenle formüle zorluk katsayısı ilave edildi” denildi.
Diğer taraftan köylerdeki elektrik hatlarının yenilenmesi için dosya sunduklarını belirten AKP Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, “Kdz. Ereğli’de Çetin Apatay Bulvarı, Devrek Yol Ayırımı-Kepez Tepesi arasındaki Ana Yol Güzergahı, Belediye binası önü, kent merkezinde önemli görülen yerler ile Kent Meydanı ve Yeraltı Otoparkı projesi alanı içerisinde kalan trafonun yerinin değiştirilmesi, Alaplı ve Ereğli’de bazı köylerin elektrik hatlarının yenilenmesi için 2016 yatırım programına alınmasını teklif ettik ve dosyalarımızı sunduk. Ayrıca Alaplı’da Enerjisa Şubesinin tekrar açılmasını talep ettik” dedi.