AKP Alaplı İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir açıklama yaptı.
Çaturoğlu, Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını saygıyla andığını belirten açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
"19 Mayıs, dünyanın bütün mazlum ve sömürge uluslarına dünyanın dev emperyalist güçlerini yenilgiye uğratarak özgürlüğü ve bağımsızlığı elde etmenin mümkün olduğunu gösteren evrensel bir kurtuluş öyküsüdür.
Anadolu'nun dört bir tarafının düveli muazzama tarafından işgal edildiği, Türk milletinin Bağımsız yaşama hakkının elinden zorla ve zorbalıkla elinden alındığı tarihte Gazi Mustafa Kemal'in 19 Mayıs 1919 da Samsun da başlattığı özgürlük hareketi tüm vatan sathına yayılmış milletimizin azim ve kararlılıkla birleşerek giriştiği bu amansız milli mücadele sonucunda zaferle taçlandırılmıştır.
Aziz Şehitlerimizin canları pahasına savundukları bu cennet vatan üzerine kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği istiklal şuuruyla yetişen gençlere emanet edilmiştir. Bu anlamlı günü kutluyor bu vesile ile Gazi Mustafa Kemal ve tüm silah arkadaşlarını saygıyla anıyor, gençlerimizin ve tüm halkımızın bayramını kutluyorum."