Karadeniz Ereğli'de denize düşen üniversite öğrencisi ile onu kurtarmak için suya atlayan kişi boğuldu.


Cemaller Köyü Çavuşağzı mevkisinde kayalıklarda arkadaşları ile birlikte oturan Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi öğrencilerinden Abdulmuttalip Demir (19), dengesini kaybederek denize düştü.

Bunun üzerine Ereğli Belediyesinde nikah memuru olarak çalışan Şerafettin Akbulut (49), Demir'i kurtarmak için denize atladı.

Dalgalara kapılan Akbulut, çevredeki vatandaşlar tarafından sudan çıkarıldı ancak Demir'e ulaşılamadı. Sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından BEÜ Zonguldak Araştırma Hastanesine kaldırılan Akbulut, burada yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. 

Olay yerine gelen AFAD dalgıçları, Demir'in cesedine yaklaşık 10 dakika süren çalışmanın ardından ulaştı.

Olay üzerine Demir ile Akbulut'un arkadaşları ve yakınları sinir krizi geçirdi.

İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Gökhan Tufan da olay yerine gelerek olay hakkında bilgi aldı.  Sevilen ve beyefendi kişiliği ile tanınan Şerafettin Akbulut'un ölüm haberini alanlar ise inanamadı. 

Görgü tanıkları gazetecilere yaptıkları açıklamada, "Öğrenciler tatil nedeni ile piknik yapmak istemişler kayalıklarda oturdukları sırada dengesini kaybeden üniversite öğrencisi suya düşüyor, bağırışmaları duyan ve olay yerine giden Akbulut tereddüt etmeden öğrenciyi sudan çıkartmak istediği sırada dengesini kaybederek dalgalar arasında kalıyor. Akbulut sudan çıkartıldığında durumu zaten çok kötüydü, sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptı ama çok üzgünüz. Genç öğrenci ise dalgıçlar tarafından çıkarıldı çok üzücü bir olay" dediler.

Belediye Başkanı Uysal'dan başsağlığı mesajı:
"Belediyemiz Nikâh memuru Şerafettin Akbulut'un denize düşen bir öğrenciyi kurtarmak isterken boğularak hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Müdürümüze Allah'tan rahmet kederli ailesi ve yakınları ile Belediyemiz personeline başsağlığı dilerim"

CENAZE TÖRENİ

Akbulut için Ereğli Belediye Başkanlığı önünde saat 10.30'da tören düzenlenecek. Akbulut'un cenazesi daha sonra Sucüllü Köyünde öğle namazına müteakip kılınacan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verilecek.


(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)