Zonguldak'ta, bir kıraathaneye giren hırsızlar yenisi iki bin TL'yi bulan çay kazanını alıp kayıplara karıştı. Sabah dükkanını açan işyeri sahibi şaşkınlığını üzerinden atamadı.

Şoförler ve Otomobilciler Odası ile Esnaf Sanatkarlar Birliği binasının yanında Mustafa Gökkaya'ya ait kıraathanede gece saatlerinde hırsızlık olayı yaşandı. Kimliği belirsiz hırsız ya da hırsızlar, işyerinin arka tarafında bulunan plastik kapının kilidini kömürlükten alınan kürekle kırarak açtı.
Olayın yaşandığı bölgede güvenlik kamerasının olmaması sebebiyle kimliği tespit edilemeyen hırsızlar, işyerinde bulunan çay kolisi, bozuk paralar ve televizyonu almak yerine çay kazanını tercih etti. Yeni değeri iki bin beş yüz TL'yi bulan çay kazanını tüpe bağlı gaz hortumundan keserek alan hırsızlar, üstüne de işyerinde soda içti. Sodadan bir yudum içen hırsızlar, müşterilere beş yıldan bu yana çay pişirilen çay kazanını alarak kayıplara karıştı.
Babasına ait kıraathaneyi sabah açtığı sırada kazanın olmadığını fark eden 24 yaşındaki Serkan Gökkaya, önce babasına sonra da polise haber verdi. Olay yerine gelen Olay Yeri İnceleme ekipleri zorlanarak açılan kapıda ve masanın üzerinde bulunan soda şişesinin üzerinde parmak izi aradı. Şaşkınlığını gizleyemeyen Serkan Gökkaya, "Burada yaklaşık 10 kilogramlık çay kolisi vardı. Televizyon vardı. Yaklaşık 50 TL'lik bozuk para vardı. Onları almak yerine çay kazanını tercih etmişler. Kazanın sıfır fiyatı
yaklaşık 2 bin 500 TL. Çalınan kazan ile beş yıldan bu yana müşterilere çay servisi yapıyorduk. Tüpe bağlı hortumu bıçakla kesip kazanı götürmüşler. Üstüne de soda içmişler bir yudum içip masanın üzerine bırakmışlar. Polisler parmak izi aldı, inşallah dükkana giren kişi ya da kişiler yakalanır" diye konuştu.