Alaplı Muhtarlar Derneği Başkanı Rahmi Yapar, İlçede İller Bankası tarafından hayata geçirilecek olan Derin Deşarj Sistemiyle Alaplı Çayı’ı eski günlerine kavuşacağını belirtti.
Yapar, yaptığı açıklamada, 2009 yılında Alaplı Deresinin kurtulması için Muhtarlar Derneği olarak proje hazırlamıştık. Bu gün bu projenin hayata geçecek olması bizleri mutlu ediyor” dedi.
 Derin Deşarj Sistemiyle Alaplı Çayının tekrar eski günlerine geri döneceğini belirten Yapar, şöyle dedi;
“2009 yılında Alaplı Çayının kurtulması için Muhtarlar Derneği olarak bir proje hazırlamıştık. Alaplı Kaymakamımıza, Valimize ve Çevre ve Orman Bakanlığına giderek bu projeyi ve dosyalarımızı sunmuştuk. Geçtiğimiz gün Sayın Valimize yaptığımız ziyaretinde,  bu projeye destek vereceklerini, İller bankası tarafından projenin yapılması, derenin ıslahı ve köylerimizin altyapısının Çay’a akmaması için büyük bir proje başlanacağını müjdesini vermişti. Derin Deşarj Sistemi Alaplı Köylerini de kapsayacak, bu proje hayata geçtiği zaman Köylerin altyapısı Derin Deşarj Sistemine bağlanacak, Alaplı çayı tekrar eski günlerine kavuşacak. Eskiden bu çayda büyüklerimiz buğday yıkarlardı Çocuklar dereye girerek yüzerlerdi.
Bu gün elimize bile sürmek istemediğimiz çayı içmek zorunda kalıyoruz. Bu projenin bu aşamalara gelmesinde en büyük pay sahibi hiç şüphesiz Ak Parti İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu’dur ”