Çaycuma'nın her yönüyle istikrarlı bir şekilde geliştiğini vurgulayan Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, 2. sınıf ilçe için Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e hazırladıkları dosyayı sunduklarını söyledi. Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Her yönüyle istikrarlı şekilde gelişen, büyüyen ilçemizin adli bakımdan 3. sınıf bir ilçeden 2. sınıf bir ilçeyle yükseltilmesi için ilçemizin nüfus artışından, iş hacmine, gelişmişlik durumu, son yıllardaki önemli projelerle gündeme gelen ilçemizin, resmi kurum ve kuruluşlarımız tüm birimleriyle, sağlıkta, eğitimde, sanayide, ulaşımda, sosyal alandaki yatırımlarla, çağdaş belediyecilik anlamında attığımız adımlarla, ilçemizin 3. sınıf ilçeden 2. sınıf ilçe statüsüne yükseltilmesiyle ilgili hazırlamış olduğumuz dosyayı Adalet Bakanlığı'na teslim ettik dedi.
Konuyla ilgili olarak TBMM eski Başkanı ve Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan ile birlikte, Adalet Bakanımız Sadullah Ergin, Müsteşar Ahmet Karaman ve HSYK Başkan Vekili İbrahim Okur ile görüşerek, konuyu Adalet Bakanlığı'na taşıdıklarını belirten Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Yeni bir yöntem üzerinde çalıştıklarını, Çaycuma ilçesi ile ilgili talebi değerlendireceklerini ve çalışmaları yıl sonuna kadar tamamlayacaklarını dile getirdiler diye konuştu.
Hedeflerinin planlı bir şehir kurmak olduğun anlatan Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Belediyenin artan bütçesi, verimliliği, uyguladığı projeleri, sosyal yapısı, gelişmişlik durumu ile 16 Eylül 2011 tarihli 28056 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan kategoride 3. sınıf ilçeden 2. sınıf ilçe belediyesi statüsüne çıkartılmıştır. Bu gelişmeler gösteriyor ki ilçemizin ileriye dönük çalışmaları, gelişmeleri, stratejik planlamalarımızı kısa, orta, uzun vade olarak yaparak, planlı bir şehir kurarak, yarınlara güzel bir Çaycuma sunacağız dedi.