Ak Parti Zonguldak Milletvekili aday adayı olmak için AKP Çaycuma İlçe Başkanlığından istifa eden Ahmet Çolakoğlu, Zonguldak’ın en fazla nüfusu ve seçmeni bulunan 3. büyük ilçesinin Çaycuma olduğunu hatırlatarak, bölge insanının üst sıralarda milletvekili adayı görmek istediğini söyledi.

Ak Parti Zonguldak Milletvekili aday adaylığını açıklamak amacıyla 15 Ocak tarihinde Çaycuma ilçe başkanlığı görevinden istifa eden Ahmet Çolakoğlu, milletvekili aday adaylığı için tüm şartlar mevcut olması nedeniyle böyle bir yola çıktığını ifade etti. Ak Parti’nin Türkiye genelinde 550 milletvekili adayı olacağını anlatan Çolakoğlu, Bu 550 milletvekilinin arasında yer almanın önemli olduğunu kaydetti. Çolakoğlu, “Bu 550 isim arasında olmak benim için onurdur, gururdur, şereftir. Ak parti çatısı altında yaptığım ilçe başkanlığını 4 yıl boyunca yürüttüm. Bu ilçe başkanlığı görevinden sonra milletvekilliği de nasip olursa, alnımızın ve yükümüz akıyla yürütürüm” dedi.

SIRALAMA YORUMU

Zonguldak’ın Merkez ilçesi ve Ereğli ilçesinin ardından en büyük nüfusa ve seçmene sahip 3. büyük ilçenin Çaycuma olduğunu belirten Çolakoğlu, bu oy potansiyeline rağmen Ak parti milletvekilliği sıralamasında bölge adayının 5. ve 4. sıralardan girebildiğini söyledi. Her seçimde milletvekili adayları arasında ilçeden bir adayın yer aldığını yineleyen Çolakoğlu, “Çaycuma ilçemizin adayları 2002 ve 2007 genel seçimlerinde 5 kişilik aday listesinde yer bulmuşlardır. 2202 yılında adayımız 5. sırada, 2007 yılında 4. sırada yer buldu. Ama bu sıralamalarda Çaycuma halkının teveccühü için sıralamanın yeterli olmadığını gördük. Sıkıntı yaşadığımızı her yerde dile getirdik. Genel Merkezimizin de bilgisi vardı. Bu sene daha iyi bir hazırlık ve sıralama yapacaktır. Zaten Çaycuma bölgemizden bir isim her zaman aday olarak yer almıştır. Çaycuma 75-100 bin nüfuslu bir ilçe. Zonguldak’ın Merkez ve Ereğli ilçesinden sonra en fazla nüfusu ve oy potansiyeli olan, 3. sırada bir ilçedir. Mevcut milletvekilleri yardımcı oluyor ama bölge halkının, muhalefet partiden bir milletvekilinin olması gibi nedenlerden iktidar partinin de Çaycumalı bir milletvekili çıkarması yönünde yoğun talebi var. Böyle olması durumunda halkımızın teveccühü partimize daha fazla olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

HEDEF BÜYÜK

Çolakoğlu, Ak Parti’nin bölge kamuoyunda yapılan 3 milletvekilliği alacağı yönündeki yorum ve haberlerin aksine 2011 Genel seçimleri’nde 5’te 5 yapacağını ileri sürdü. Çolakoğlu, hedefin 5 milletvekilliğinin tamamını kazanmak olduğunu vurgulayan Çolakoğlu, şöyle konuştu; “2011 genel seçimlerinde Ak Parti, 5 milletvekilinin tamamını alarak, 5’te 5 yapacaktır. Hedefimiz, 5 milletvekilidir. Kamuoyunda Ak Parti’nin 3 milletvekilliği alacağı yönünde yorumlar yapılıyor. Hedefimiz, 5 milletvekilinin tamamını da Ak Parti saflarına katmaktır. Karabük, Bolu, Düzce, milletvekillerinin tamamını alabiliyorsa, Zonguldak’ta da bunun olması gerektiğini düşünmek hakkımızdır.”
Çolakoğlu, bölge için önemli olarak gördükleri bazı hassasiyetlerin Genel Merkez tarafından da göz ardı edilmeyeceğine inandığını belirterek, parti çıtasını yükseltecek bir sıralama yapılacağını vurguladı. Çolakoğlu, “Tüm seçimlerde, halkımızdan gördüğümüz ilgi mutlu ve memnun ediyor. Halkımızın da bize talep ettiği konu, Çaycuma’nın geçmiş yıllardaki siyasetlerde ve partilerde, devamlı olarak üst sıralarda yer aldığı ve bakanlıklara sahip olduğudur. Bölge insanı, böyle bir geçmişin ardından Ak Parti’de de bu şekilde temsil edilememenin eksikliği yaşamaktadır. Bunu da sözlü olarak bize iletmektedir. Bunlar Çaycuma insanının düşünceleri ve görüşleridir. Belli kriterleri göz önünde bulundurarak bu sıralama yapacaktır. Bizler Ak Parti’nin neferiyiz. Her şekilde bu parti için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.