Ak Parti’nin kurulduğu 2001 yılından itibaren Çaycuma İlçe Teşkilatı yönetiminde ve farklı birimlerinde görev yapan Ahmet Çolakoğlu, milletvekilliği seçimleri için Çaycuma İlçe Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Ak Parti Çaycuma İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu’nun parti binasında düzenlediği basın toplantısına Çaycuma İlçe Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü, Karapınar Belediye Başkanı Ercan Kınanç, ilçe teşkilatı yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, il genel meclisi üyeleri ve basın mensupları katıldı. Parti yönetimine istifa dilekçesini teslim ettiğini söyleyen Çolakoğlu, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Bugüne kadar başarılı çalışmalar yürüttüklerini belirten Çolakoğlu, “Ak Parti İlçe teşkilatında, partinin kurulduğu 2001 yılından itibaren yürüttüğüm çeşitli görevlerin ardından 2007 yılında başkan seçildim. Bugüne kadar alnımız ak, yüzümüz ak bir şekilde görev yaptık. Tüm seçimlerde, teşkilat çalışmalarımızı başarılı bir şekilde yürüttük. Milletvekilliği adaylığını düşünenlerin parti içerisindeki görevlerinden 15 Ocak cumartesi günü akşamına kadar istifa etmesi konusunda karar vardı. Çaycuma’nın, bölgemizin milletvekilliğine ihtiyacı olduğu kanaatindeyiz. Bu göreve talip oldum. Milletvekilliği adaylığı için parti görevimden istifa ettim. Aday adaylığı için müracaatımı yapıyorum. Daha önceki dönemlerde de olduğu gibi bundan sonra da birlik ve beraberlik içerisinde devam edeceğiz. 2010 yılı Ak Parti’de patlama yılı olacaktır” dedi.
Kendisine destek veren herkese teşekküre den Çolakoğlu, gazetecilerin sorularına da cevap verdi. İstifasının ardından boşalan ilçe başkanlığı görevi ile ilgili kesin kararın parti genel merkezinden görevlendirilecek bölge koordinatörünün vereceğini ifade etti. Yeni başkanın belirleneceği yaklaşık 20 günlük süre içerisinde Ak Parti Çaycuma İlçe Teşkilatı Siyasi İşler Şubesi Başkanı Cihan Gülşen’in başkanlığa vekalet edeceğini ifade eden Çolakoğlu, gazetecilerin sorusu üzerine başka aday adayının çıkmaması konusunda da görüşmeler yaptıklarını ifade etti. Aday çıkmaması konusunda baskı yapmalarının mümkün olmayacağını ve isteyenin aday olabileceğini de belirten Çolakoğlu, şöyle devam etti;
“2001 yılı Haziran ayı ortalarında gerçekleşecek. Bu süreçte de tüm partililerle, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte hareket edeceğiz. Milletvekilliği sonrasında da bu beraberliğimiz devam edecektir. Biz Ak Partiliyiz. Bu yoldan ayrılmayacağız. Bölgeden milletvekili çıkarmak istiyoruz. Bizim hedeflerimiz var. Hedeflerimiz doğrultusunda çalışmalarımız sürüyor, Ak parti’nin tüzüğünde milletvekilliği aday adaylığı konusunda bir sınırlama yoktur. İsteyen aday çıkabilir. Şimdiden bir şey söylemek zor. Baskı yapmamamız da söz konusu olamaz. Geçmişte de olmadığı gibi bundan sonra da olmaz. Tek aday ve desteklenmeleri konusunda da birlik beraberliği sağlamak amacıyla gerekli görüşmeleri yaptık. Bu yönde de çalışmamız oldu. Bölge menfaati doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürmek istiyoruz” dedi.
Toplantı bitiminde ise belediye başkanları, parti yöneticileri ve partililer, milletvekilliği için istifasını açıklayan Ahmet Çolakoğlu ile yerine vekaleten bakacak olan Cihan Gülşen’i kutladı.